Dinsdag, 28 december 2010

Het zou vandaag erg glad kunnen worden in Laag Belgie. Zie het weerbericht hierbeneden. Opnieuw een streep door de rekening van de mensen in onze streek die met hun business afhangen van de sneeuw toeristen. Tot nog toe zijn er maar weinig mensen uit Laag Belgie tot in Hoog Belgie de Oostkantons geraakt om hier te komen skiën.

De aktuele sneeuw informatie en de ski centra vind je in de menu’s op deze website aan de rechter kant.

Ook gisteren was dat duidelijk te zien toen ik ’s namiddags naar Eupen reed. Prachtige landschappen, wit bevroren bomen, en wel wat auto’s bij Botrange, Mont Rigi en Baraque Michel, maar eigenlijk niet zoveel als je bedenkt dat veel mensen nu Kerstvakantie hebben. Maar ja, op veel plaatsen ligt natuurlijk dit jaar ook behoorlijk wat sneeuw.

Tja, en wat betreft de schouder: een operatie zou wellicht verlichting kunnen brengen volgens de specialist, maar het zou ook kunnen dat de remedie erger is dan de kwaal. Ik heb gezegd dat ik er eens over zal denken voordat ik beslis of ik een operatie wens.

We zullen zien.
Volgende week misschien, of anders volgend jaar…

Het weerbericht voor vandaag:

Vandaag wordt het overal zwaarbewolkt. In het westen valt er deze ochtend lichte sneeuw of aanvriezende regen. In de voormiddag trekt de neerslag naar het centrum en bereikt tenslotte het oosten van het land in de namiddag. Maxima rond 0 graden tussen -2 graden in de Hoge Venen en -2 graden aan zee.
Deze avond en nacht trekt de sneeuw naar Duitsland maar kan er nog wat lichte regen of motregen vallen. In het begin van de nacht is er nog kans op ijzelvorming. Er ontstaat nevel en mist, die kan aanvriezen ten zuiden van Samber en Maas. Minima tussen -2 graden in de Hoge Venen en +2 graden aan zee.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

9 reacties

 1. Hallo Hubert,

  de bomen en sparen op je filmpje zijn ‘betoverend mooi’… Dank dat je ons laat meegenieten van de natuur in de Hoge Venen.
  Hier in de Vlaamse Ardennen valt er momenteel ijsregen en liggen de wegen er verrardelijk bij 🙁

  Tja je schouder! Inderdaad eerst eens goed overwegen!
  Nog een prettige dag verder.

  Groetjes, Veronique

 2. Dag Hubert,

  ik kom eigenlijk zo goed als elk jaar meerdere keren naar Weywertz om daar (An der Janskaul, visvijver) met de kindjes (5 en 7j) met de slee te spelen. Ik woon in Limburg en bij ons ligt er nu ook een 20-30cm, vandaar dat ik deze maand nog niet tot bij jullie ben gekomen. En ik denk dat dat voor vele Vlamingen geldt: er ligt bij ons ook zoveel sneeuw dat we niet naar Botrange etc moeten komen om er van te genieten. Tom

 3. Hubert,
  ondanks de slechte staat van de wegen zijn er mijns inziens toch erg veel mensen in Hoog-België geraakt. Ik ben 2 dagen gaan skiën (zondag en gisteren) aan de Baraque Fraiture, en het was 1 langgerekte file zowel op de piste als aan de plek waar je materiaal kan huren en je abonnement kan kopen. Zeker geen aanrader tijdens de kerstdagen om daar te gaan skiën.

  Baraque Fraiture is niet wat ik onder Hoog Belgie bedoel… Baraque Michel, Mont Rigi, Signal de Botrange, dat is allemaal in onze streek (de oostkantons), terwijl Baraque Fraiture in Wallonie is…

 4. Dag Hubert en familie

  Normaal gezien komen wij elk jaar tussen Kerst en Nieuw voor enkele dagen naar Büllingen en omgeving. Jammer genoeg moest ik dit jaar onze reservatie annuleren omdat ik een knie-operatie moest ondergaan, en nu een tijd op krukken loop.
  Reken maar dat het pijn doet om niet te kunnen komen, zeker nu er veel sneeuw ligt. De filmpjes die je maakt, maken wel wat goed …

  Groeten vanuit het Pays des Collines (net ten zuiden van Geraardsbergen)

 5. Dag Hubert
  Wij hebben genoten van het Kerstweekend in de Hoge Venen, zaterdagochtend vertrokken richting Berg, mooi weer onderweg, heerlijk rijden!
  Middagpauze in Mont Rigi, en inderdaad relatief weinig volk….
  Nu 3 daagjes werken en vrijdag zijn we er weer voor Sylvester !
  Fijne eindejaarsdagen nog !
  Helga&Erwin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.