Woensdag, 29 december 2010

Nu de sneeuw er al zo lang bij ons ligt, (ondertussen 35 dagen met 1 cm of meer…) valt het me des te meer op hoeveel sporen er bij ons in de tuin en in de weide ernaast zijn en er nog dagelijks bijkomen… het lijkt wel of er ’s nachts een bijeenkomst van dieren is… hazen, vossen, marter of hermelijntjes, reeën en natuurlijk heel wat vogelsporen. Allemaal op zoek naar wat eetbaars of naar woelmuizen die onder de sneeuw een heel netwerk hebben opgebouwd.

Op de wegen wordt het vanaf vandaag wat moeilijker, met stijgende temperaturen zal de resterende sneeuw op de baan gaan smelten en komt er dus meer een smurrie achtige brei.

En ja, bij sneeuwhoogten tussen 40 en 60 cm zijn natuurlijk nog steeds alle ski centa geopend in de Oostkantons…

Vanmorgen moet ik nog eens naar de voetenverwenservice en kan gelukkig met de auto van Brigitte de baan op, want die van haar staat in de garage, terwijl de mijne al 2 weken ondergesneeuwd en dichtgevroren op de parkeerplaats staat.

Ik heb alvast een reserve batterij opgeladen in de garage voor de dag dat ik mijn auto weer ga starten…
Ook handig eventueel voor onze vakantiegasten, want ook hun wagen zal zondag, als zij naar huis gaan, volle 2 weken stilgestaan hebben…

het weerbericht voor vandaag

Vandaag krijgen we rustig, grijs en nevelig weer met nu en dan wat lichte regen of motregen. In de Hoge Venen kan de neerslag nog winters zijn. Op sommige plaatsen blijft het mogelijk droog. De maxima liggen in de buurt van 0 of +1 graad in de Ardennen en schommelen tussen +2 en +4 graden elders.
Ook vannacht blijft het bewolkt met kans op wat motregen. Er vormt zich op veel plaatsen nevel of mist welke het zicht sterk kan beperken en in de Ardennen kan aanvriezen. De minima schommelen rond +1 graad in het centrum van het land.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

4 reacties

 1. familie savelberg,

  allereerst bedankt voor de mooie filmpjes.
  ik zag dat u bij ’t filmpje van 23 december de titel van de muziek had genoteerd (above the clouds van stuart jones), waarvoor dank, en ik ben dus gelijk gaan zoeken op youtube. het was ietwat moeilijk te vinden maar uiteindelijk kwam ik het volgende filmpje tegen:

  het heet: below the clouds met de muziek above the clouds van stuart jones. dit is echter compleet andere muziek (maar wel mooi). duur 10min31.
  in eerste instantie had ik foutief gezocht op: over the clouds, en dan: the most relaxing sounds. duur 4min49.
  ook niet wat ik zocht maar wel mooie muziek. zou ook goed passen bij uw filmpjes.
  wat ik hiermee wil zeggen is dat ik door uw site mijn muziekkennis weer vergroot heb. leuk waar dit allemaal toe kan leiden.

  wens ik u verder nog een prettige jaarwisseling en een voorspoedig 2011 en een goede gezondheid toe.

  • Als men op YouTube een filmpje plaatst moet men oppassen met de muziek die er misschien op staat ( in ons geval de autoradio die aanstond waardoor er copyright problemen zouden kunnen optreden)
   je hebt dan bij YouTube de optie om een audioswap te maken… Daarbij kun je kiezen uit een hele serie muziekjes, zowel vocaal als instrumentaal, waarbij YouTube de rechten heeft om die op filmpjes te gebruiken. Je kunt dan bij het editen vragen om die stukken muziek te zoeken die passen bij de lengte van je video….
   Op die manier ben ik dus aan dat muziekje gekomen…. Hetzelfde met het tweede filmpje dat natuurlijk een stuk korter is geworden.
   Omdat iemand eerder deze week vroeg welke muziek dat was, en ik vergeten was dat te noteren bij het editen ban het filmpje, zal ik vanaf nu steeds de muziek info mee in de YouTube info plaatsen, omdat YouTube gek genoeg dat niet automatisch doet.

 2. Hallo Hubert,

  Proficiat met de filmpjes! Ik weet uit ervaring (zie onderstaande link) dat het niet eenvoudig is om gepaste muziek te vinden die dan nog net lang genoeg duurt om je filmpje te ‘overlappen’.

  Meteen alvast onze beste wensen en veel geluk voor heel je gezin en al wie je liefhebt!

  Mies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.