Donderdag, 30 december 2010

We hebben licht dooiende temperaturen gehad gisteren, en de dikke sneeuwlaag is daardoor een beetje in elkaar gezakt. Maar voorlopig ligt er nog genoeg om te profiteren van winterpret. Bovendien zijn de meeste wegen ondertussen goed geruimd en de sneeuwbrei van gisteren is grotendeels nu weg.

Alle ski centra blijven vandaag geopend.
Voor alle wintersport informatie kun je de links op deze pagina raadplegen.

Ik heb alleszins gisteren de deuren van mijn auto een beetje vrijgemaakt van de sneeuw zodat ik erin kon komen, en de motor een tijdje laten lopen. Daardoor kon ook de sneeuw op de warme motorkap een beetje smelten waardoor de sneeuw er gemakkelijk van af te vegen was. Ook de wielen een beetje uitgegraven, zodat ik later deze week nog eens mijn eigen auto kan gebruiken.

Want de winter kan immers nog lang duren, die is (volgens de kalender) pas net begonnen…

het weerbericht voor vandaag

Vandaag krijgen we opnieuw rustig, grijs en mistig weer. Op de meeste plaatsen blijft het droog maar hier en daar kan soms wat motregen vallen. In het oosten kunnen in de namiddag eventueel opklaringen verschijnen. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Ardennen en 3 à 4 graden aan de kust. Er waait een zwakke wind uit oostelijke of veranderlijke richtingen. Ook vanavond en vannacht komt er weinig verandering. Op enkele opklaringen in het oosten na blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met verspreide nevel en mist die plaatselijk kan aanvriezen. Minima van -6 tot -1 graden.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

 1. Hallo Hubert,
  Ik begrijp dat de wegen nu goed berijdbaar zijn,
  ik neem aan ook bv Eupen-Mont Rigi ?
  Wil morgen nl richting Hoge Venen (met “zomer”banden).

  Alvast de beste wensen voor 2011 !

  • je zult met zomerbanden wel op de hoofdwegen kunnen rijden, maar op besneeuwde parkeerplaatsen en binnenweggetjes? Reken er maar op dat je hier en daar komt vast te zitten en zult moeten duwen met zomerbanden… sorry

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.