2 Januari 2011

Het is bij ons traditie dat het eerste middagmaal van het jaar zuurkool met spek en worst is… en onder elk bord ligt een muntje… een oud gebruik dat er voor zorgen moet dat je ook de rest van het jaar over voldoende geld beschikt… Zo dus ook gisteren toen familie bij ons op bezoek kwam om Nieuwjaar te wensen.

Wat betreft de sneeuw… die is een beetje gedooid bij temperaturen rond 0°C, en het beetje sneeuw dat er gisteren is bijgevallen heeft niet veel effekt gehad.
Toch ligt er nog altijd rond 40 cm sneeuw, en op de hoogste toppen zelfs nog tot 65 cm.

Hoofdwegen zijn ondertussen allemaal goed geruimd, maar op de kleinere binnenwegen in Wallonie schijnt het nog niet overal gemakkelijk rijden te zijn, zo hoorden we van familie uit de streek van Verviers.

het weerbericht voor vandaag

Vanochtend is meestal bewolkt met hier en daar nevel en in de Ardennen valt nog wat lichte sneeuw. Geleidelijk komen er opklaringen en wisselen zon en wolken elkaar af, behalve ten zuiden van Samber en Maas waar de opklaringen schaars blijven. Er is kans op een lokale winterse bui maar op de meeste plaatsen blijft het droog. De maxima schommelen tussen -1 graad in de Hoge Venen en +5 aan de kust.
Vanavond en vannacht blijft het bewolkt met enkele opklaringen. Er is er kans op een winterse bui, vooral aan de kust. Elders blijft het overwegend droog. Kans op aanvriezende mist.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.