Dinsdag, 4 januari 2011


Hertjes in de tuinen in de Oostkantons…

OK, het zijn dan wel geen hertjes of een “loslopende panter” waarover men soms weet te vertellen in de nieuwsberichten, maar op onderstaande foto in de verse sneeuw van vanochtend is duidelijk te zien dat er ook bij ons in de tuin het een en ander aan wild rondzwerft…

sporen in de verse sneeuw, vanochtend...

Verse sneeuw… we hebben inderdaad gisterenavond en vannacht opnieuw meerdere centimeters verse sneeuw erbij gekregen, we naderen in Wirtzfeld dus opnieuw de 45 cm sneeuwhoogte…

Ook vandaag en morgen blijven de ski centra in de Oostkantons nog geopend… daarna zet ook hier de dooi in en zal Laag België waarschijnlijk opnieuw met wateroverlast te kampen hebben.

Bij ons in Wirtzfeld overigens geen gedeeltelijke zonsverduistering te zien, er was te veel bewolking!

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het wisselend tot dikwijls zwaarbewolkt en meestal droog, met vanochtend lokaal nevel en toch nog kans op wat lichte sneeuwval in het zuiden van het land. De maxima schommelen tussen -4 graden in de Hoge Venen en +2 graden aan zee. De wind waait matig, aan zee soms vrij krachtig, uit zuidelijke richtingen.
Vanavond en vannacht wisselen opklaringen en wolken af, maar lokaal blijven de wolken hardnekkig. De wind waait matig en aan zee vrij krachtig uit zuid tot zuidwest. De minima liggen tussen 0 graden aan zee en -9 graden in de Hoge Venen.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.