Woensdag, 5 januari 2011

De laatste dag van de eerste (lange) winterperiode in de Oostkantons? Na een erg koude nacht en klare sterrenhemel voorspelt men vanaf vanavond regen (dus erg glad op de wegen!) en zou vanaf morgen de temperatuur stijl omhoog gaan. Ook bij ons, dus vanaf dan is het uit met de ski pret.

Daklawines, gladde wegen, en de dagen daarna wateroverlast door hoge waterstand in de waalse rivieren… en al dat water stroom naar Vlaanderen!

En dan nog een doordenkertje om de dag door te komen…


Men beweert dat zwemmen slank maakt, maar wat doen walvissen dan verkeerd?

het weerbericht voor vandaag

Vandaag wisselen opklaringen en wolken elkaar af. In de loop van de namiddag en de avond neemt de bewolking vanuit het zuidwesten toe. Het blijft grotendeels droog. De maxima schommelen rond 3 graden aan zee en -2 graden in de Ardennen. Er waait een matige en aan de kust soms een vrij krachtige zuidenwind.
Vanavond en vannacht is het zwaarbewolkt met regen, die in het oosten of zuidoosten lokaal tijdelijk kan aanvriezen. Op het einde van de nacht wordt het droog in het westen met opklaringen. De temperatuur stijgt. De wind waait matig tot vrij krachtig.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.