Zaterdag, 8 januari 2011

Winterpauze…

Terwijl normaal gesproken de sneeuw bij ons met zo’n 7 cm per dag smelt, is het de afgelopen 2 dagen wel een heel stuk sneller gegaan dankzij zo’n 38 liter regen, veel wind en temperaturen rond de 6°C…
we hebben nu op de noordflanken nog maar ca 11 cm sneeuw liggen, op de zuidflanken is de sneeuw gedeeltelijk al helemaal weg. De struiken beginnen hun oorspronkelijke vorm weer te krijgen, de dennenbomen proberen hun takken op te richten die zolang omlaag gedrukt werden door de dikke pakken bevroren sneeuw.

Langs de zijkant van de weg kleurt de resterende sneeuw bruin, en de beekjes in Wirtzfeld weten het water niet meer te slikken en zullen het meer van Bütgenbach in no time weer tot de rand vullen. En de boeren zullen zo gauw als de weiden niet meer te drassig zijn, proberen hun gier op de weiden kwijt te worden.

Prettig weekend en hopelijk hebben jullie geen problemen met al dat water in laag België!

het weerbericht voor vandaag

Een regen- en buienzone trekt vandaag vanaf de kust door ons land. Deze namiddag en vanavond zal ze boven het centrum en het oosten actiever worden. Het wordt daarbij ook erg winderig, met rukwinden tussen 80 en 85 km/u. Het is wel zacht met maxima tussen 6 en 11 graden.
Vanavond wordt het in het westen droog met opklaringen. Elders blijft het zwaarbewolkt met soms veel regen, die op het einde van de nacht op de Ardense hoogten kan overgaan in smeltende sneeuw. De minima liggen tussen 1 en 5 graden. De wind wordt zwak en meestal variabel.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

  1. Wel wel Hubert,

    Er schuilt zowaar een poeet in jou. Echt een prachtige tekst, die blog van jou vandaag. Maar ja, als je bijna in het paradijs woont is het allicht iets gemakkelijker om op die manier het leven te beschrijven.

    Geniet er van !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.