Zondag, 9 januari 2011

Het continu gedruppel van de regen in de dakgoot vannacht is vanochtend overgegaan in stilte… het sneeuwt opnieuw deze ochtend. Temperatuur is gisteren tot 8°C geweest, en ligt nu weer terug bij 0°C.

De wereld wordt opnieuw wit!

Maar toen ik naar buiten ging om de KMI metingen te verrichtgen in de tuin, hoorde ik een vreemd geluid in het dorp, dat ik wel kende van in de Alpen, maar me niet kan herinneren ooit gehoord te hebben in Wirtzfeld… het gebulder van de beekjes die door Wirtzfeld lopen en het smeltwater vanuit Elsenborn en Rocherath naar het meer van Bütgenbach transporteren.
Straks eens gaan zien wat er aan de hand is…

het weerbericht voor vandaag

Vanochtend regent het nog lange tijd ten zuiden van Samber en Maas. Op de Ardense Hoogten kan de regen uiteindelijk overgaan in (smeltende) sneeuw bij temperaturen rond 0 graden. Elders blijft het droog met geleidelijk brede opklaringen. In de namiddag wordt het overal zonnig. De maxima liggen tussen 1 en 7 graden. De wind waait matig en vlak aan zee soms vrij krachtig uit westzuidwest.
Vanavond en vannacht blijft het droog met weinig bewolking. Het wordt nevelig met in de loop van de nacht ook vorming van aanvriezende mist of lage bewolking. Minima van -3 tot 0 graden.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.