Dinsdag, 11 januari 2011

Ik begin het langzamerhand behoorlijk beu te worden, die gladde toestanden, alhoewel de winter nog zeker 2 maanden blijft duren. Temperatuur vannacht opnieuw een beetje onder het vriespunt, lichte nevel, en prompt heb je aanvriezende mist. Spiegelglad dus. Waardoor ik vanmorgen nog maar eens behoorlijk uitgegleden ben op het schuin aflopende stuk van onze inrit. Daar moet ik dus dit voorjaar eens geducht iets aan veranderen, want nu is het echt wel genoeg geweest.
Dat wordt dus een volgend projekt.

het weerbericht voor vandaag

Zwaarbewolkt tot betrokken weer met in het westen en centrum regen, eventueel voorafgegaan door wat smeltende sneeuw. Later in de namiddag wordt het opnieuw droger vanaf het westen maar het blijft meestal grijs. Maxima rond 4 graden. Er staat een matige wind landinwaarts. De wind waait matig uit zuid maar ruimt achter de storing naar west.
’s Avonds valt er nog wat (smeltende) sneeuw in de Ardennen maar het wordt geleidelijk droog met opklaringen in de meeste andere streken. Op het einde van de nacht kan er nieuwe regen vallen aan zee. Minima rond 1 graad.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

7 reacties

 1. Oei, en dat is gezond.
  Een van mijn vrienden is nota bene voor het nieuwe ziekenhuis in mol 1° uitgegelden op het mooi marmer 2° van een drede van ongeveer 10 cm hoog gevallen (je moet als architect toch je hersenen gebruiken als je een ziekhuis bouwt …) gevolg een ket van een blauw oog, gekraakte ribben en gebroken oogkast.
  Er bestaan aluminium looproosters (die we boven op tank containers leggen) kunnen ook op een andere ondergrond bevestigd worden. Daar schuif je niet op uit, maar als je er op valt dan heb je ook wel prijs

 2. Dag Hubert,

  Eerst spoedig herstel van uw valpartij.
  Gisteren beschreef je de grote activiteit van uw mollen. Ken je deze weerspreuk:

  Stoot de mol in januaar,
  kijk van kou in mei niet raar.

  Wait and see.
  Guido ON7CI

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.