Donderdag, 13 januari 2011

Erg zacht vanochtend, zelfs bij ons in Wirtzfeld is het vanochtend al 9°C, en de regen valt gestaag. Gevolg: ook de laatste resten samengehoopte sneeuw zullen nu wel snel verdwijnen.

Hopelijk raakt de natuur nu niet in voorjaarsstemming, want ik herinner me nog goed dat we 13 maart 2010 hier in Wirtzfeld nog tussen 5 en 10 cm sneeuw hadden liggen… waarmee ik maar wil zeggen, dat we nog zeker 2 maanden lang met de winter en met sneeuwkansen rekening moeten houden…

Update 08.00 uur:
ik meet hier zojuist 43.8 liter neerslag in de afgelopen 24 uur… dat is erg veel water…

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken. Het blijft nagenoeg de hele dag regenen. Het is zeer zacht met maxima tussen 9 en 12 graden. De wind waait matig tot vrij krachtig, aan zee krachtig, uit westzuidwest, met rukwinden van 65 à 70 km/u.
Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met eerst nog regen; later komen er drogere perioden, vooral in de zuidelijke helft van het land. De minima variëren van 7 graden in Hoog-België tot 10 graden elders. De wind blijft meestal vrij krachtig en aan zee krachtig uit zuidwest.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Eén reactie

  1. ’t is wel geen zonneschijn maar

    Geeft St. Hilarius(13 januari) zonneschijn, weldra zal het kouder zijn

    Veel nat in januari, juni zal dit ook zijn…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.