Vrijdag, 14 januari 2011

Ik prijs me gelukkig dat we hier in Wirtzfeld hoog en droog op een heuvel wonen, want als je de beelden uit lager gelegen Belgie volgt, dan kan het vele regenwater echt wel voor veel miserie zorgen. Daar zou een kleine waterkering zoals ik afgelopen zomer bij ons in de tuin heb aangelegd, ook niet veel kunnen uithalen.

Nog erger is de situatie in Brazilië, of in Australie, zoals onderstaande video getuigt:

Ik wens iedereen een droog weekend en niet te veel water ellende!

het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het zwaarbewolkt tot betrokken met in Vlaanderen eerst nog regen of motregen maar later komen er enkele drogere periodes. In de namiddag bereikt een volgende actieve storing het westen van het land. Het blijft zeer zacht, met maxima tussen 8 en 13 graden. De zuidwestenwind waait matig tot soms vrij krachtig met rukwinden tot 65 km/u aan de kust.
Vanavond trekt de storing verder door het land. In het tweede deel van de nacht wordt het overwegend droog vanuit het westen met enkele korte opklaringen.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.