Maandag, 17 januari 2011

Heldere hemel deze ochtend, en dus zijn de temperaturen een stuk lager gegaan dan afgelopen dagen, met aan de grond zelfs opnieuw lichte nachtvorst.

Dit weekend hebben we gebruik gemaakt van de Aldi aanbieding van 1kg (poeder)brandblussers voor 9.99. Heb namelijk vastgesteld dat de brandblusser in mijn auto maar geldig was tot 2006. En dat hebben ze bij de technische inspectie de afgelopen 4 kontrolles schijnbaar over het hoofd gezien. En mijn garagist heeft dat dus ook niet tijdens de jaarlijkse inspecties gezien. Voor hem dus een gemiste kans om mij een nieuwe te verkopen… De nieuwe brandblusser is geldig tot 2017, dus die kan dan weer een tijdje mee. En de oude zet ik naast de huisbrandblusser als reserve… Want weggooien hoef je die niet perse. Ik zou overigens niet weten waar je die kunt laten hervullen, en hoeveel dat kost, waarschijnlijk meer dan een nieuwe…

Overigens zijn schuimbrandblussers eigenlijk beter voor gebruik in je auto, maar ook de oude brandblusser die door Volvo zelf werdt meegeleverd in 2000, was dus een poederblusser.

het weerbericht voor vandaag

Deze voormiddag wordt het over het westen van het land zwaarbewolkt met wat regen. Elders zijn er eerst nog opklaringen, maar geleidelijk wordt het ook daar zwaarbewolkt met in de loop van de namiddag wat lichte regen. De maxima schommelen tussen 6 graden op de Ardense hoogten tot 8 of 9 graden elders in het land. Er waait een matige zuid- tot zuidwestelijke wind.
Ook vanavond en vannacht blijft het overwegend zwaarbewolkt en regent het af en toe. De minima liggen tussen 5 en 8 graden. De wind waait matig uit zuidwestelijke richtingen.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.