Donderdag, 20 januari 2011

8 cm sneeuwhoogte deze ochtend in Wirtzfeld, bij temperaturen licht onder het vriespunt, en een snerpende wind… zonder muts beter niet buiten gaan.

Nog maar eens sneeuwruimen deze ochtend…

het weerbericht voor vandaag

In de zuidoostelijke landshelft kunnen er eerst nog enkele buien vallen van smeltende sneeuw of sneeuw. Daarna wordt het overal droog met afwisselend wolkenvelden en zonnige perioden.In de Hoge Venen blijft het vriezen met maxima rond -1 graad. In het centrum stijgt het kwik tot 4 graden en aan zee tot 6 graden. De wind waait matig en aan zee soms vrij krachtig uit noordnoordoost.
Vanavond en vannacht verwachten we stilaan meer lage wolken. Plaatselijk wordt het nevelig of is er kans op aanvriezende mist. In de meeste regio’s gaat het vriezen.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

7 reacties

 1. Hallo Hubert.

  Leuk dat er 8 cm ligt .
  In het weekend van 28-30 januari komen wij naar butgenbach.
  Het is wel nog vroeg maar wat denk je tegen dan?

  mVG

 2. Dat zou wel fijn,als je zover een weerbericht kan opmaken!
  Toch spijtig dat er op veel plaatsen niet gesnowboard mad worden in de ardennen!
  Zijn vorig weekend in Winterberg geweest, was de max!
  Groetjes!

  • Nee, ik ga me niet uit het venster wagen met voorspellingen die dan toch niet kloppen. Gewoon de dag zelf op onze website de webcams kijken, dan weet je genoeg. De winterperiode duurt nog ca 2 maanden, dus …
   En ja, snowboarden is, voor zover ik weet uit de info op de officele VVV site, alleen in Malmedy Ferme Libert toegestaan, de andere centra staan het soms oogluikend toe… vind het wel erg jammer dat een aantal ski centra nog altijd hun oude 25 cm sneeuw op de website van de Dienst voor Toerisme opgeven alhoewel die oude sneeuw allang gesmolten is. Op die manier wordt het erg moeilijk om nog uit te zoeken wat wel en wat niet klopt.

 3. De zon is hier(Waaslandhaven) op dit ogenblik uitbundig aanwezig bij een matige Noord Noord Oostelijke wind (Brrrr)
  De warme zon zal nog even op ons moeten wachten. Zolang het “daar” blijft regenen, en er in de omgeving “relletjes” zijn hou ik “gewehr am fuss” en kijk ik de kat uit de boom of is het de vogel?? Inpakken….servertjes voor de “oude” webcam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.