Zondag, 23 januari 2011

We hebben nog altijd zo’n 7 cm sneeuw liggen in Wirtzfeld, want dat wat gisteren misschien lichtjes is weggedooid bij temperaturen net boven het vriespunt is toch weer terug opgebouwd met de lichte stofsneeuw die gisteren regelmatig is gevallen. Voor vandaag worden ook geen grote hoeveelheden verwacht, volgens enkele voorspellingen zou dat pas midden deze week gebeuren. Dus misschien volgend weekend toch weer wintersport mogelijkheden…?

Update:
Baraque Michel meldt zojuist dat ze 12 cm sneeuw hebben liggen en het ski centrum geopend is, maar langlauf loipen zijn niet getrokken en de sneeuwkwaliteit is dus maar matig. Niet aan te raden voor beginners dus!

Iedereen een rustige en prettige Zondag toegewenst!

het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft frisse en vochtige Noordzeelucht ons weer bepalen. We verwachten grijs weer met hier en daar wat lichte regen of motregen en op de Ardense hoogten enkele vlokken sneeuw. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen en 6 graden in de kuststreek. De noordelijke wind waait meestal, aan zee soms vrij krachtig.
Vanavond en volgende nacht komt er nauwelijks verandering. Het blijft zwaarbewolkt tot betrokken met aanhoudend kans op wat lichte regen of motregen en in de Hoge Venen soms wat sneeuw. De minima schommelen tussen 0 en 5 graden.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

  1. Vandaag en morgen mag je toch wel regelmatig vlokjes verwachten Hubert. Morgenavond misschien wat intensere neerslag, goed voor enkele centimeters. Maar vooral dinsdagnamiddag kan er sneeuw van betekenis vallen volgens de huidige computerprognoses. Prikwaarde 5cm zoiets, al zijn er computermodellen die meer neerslag voorzien.
    Zo berekent het Amerikaanse model 15mm neerslag over de Hoge Venen tussen zondagmiddag en dinsdagavond. Dat zou kunnen resulteren in grofweg 20cm sneeuw…

    We weten echter dat we dergelijke prognoses niet zomaar letterlijk mogen overnemen, maar het geeft wel aan dat het er niet slecht uitziet. Met 10cm bovenop het huidige sneeuwdek zouden vele uitbaters van ski centra ook al blij zijn denk ik.

    Ik heb dus goede hoop dat dit vanaf woensdag wintersportmogelijkheden zal bieden, want het blijft vanaf dan ook koude genoeg om het sneeuwdek in stand te houden. ’s Nachts kan het boven het sneeuwdek stevig gaan vriezen. Overdag rond of net beneden nul in het 2de deel van de week.

    Groetjes, Ruben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.