Maandag, 24 januari 2011

Opvallend hoeveel oudere mensen in Brussel zijn gaan meebetogen tegen het lange aanslepen van de regeringsonderhandelingen. Dus toch niet alleen een FaceBook fenomeen! Zoveel over de politiek.

Ook op Botrange heeft het vannacht de hele nacht gedooid, en ook vandaag blijven de temperaturen lichtjes positief. Het dooit dus, ook in Hoog België. Gevolg: de sneeuwhoogte bij ons in Wirtzfeld is gezakt tot 4 cm, plaatselijk zie je de grond er al tussen door komen (bij de molshopen was dat al iets eerder het geval…!)

Ik vind het wel jammer dat het skicentrum van Baraque Michel volgens de VVV vanochtend nog steeds “geopend” meldt, en de KMI webcam in Mont Rigi pas vanaf 12.00 uur ’s middags beelden levert. Geloof beter niet hun webcambeeld van gisterenmiddag alsof er vanochtend nog 15 cm sneeuw zou liggen! Mensen die vanochtend op dat beeld afgaan en vroeg vertrekken naar de Hoge Venen komen van een “warme kermis” thuis. Ski Centrum Botrange meldt tenminste eerlijksheidshalve op hun website:
7 cm sneeuw,
kwaliteit van de sneeuw: middelmatig,
staat van de langlaufpistes: zeer beschadigd en onbegaanbaar

Geluk bij een ongeluk had deze Canadese autobestuurder die afgelopen vrijdag een spectaculair ongeluk filmde van een vrachtwagen die door de vangrail ging:

De moraal: altijd alert blijven!

het weerbericht voor vandaag

Vandaag wordt het meestal grijs en soms nevelig met hier en daar wat lichte regen of motregen en op de Ardense toppen enkele vlokken sneeuw. In de loop van de namiddag kunnen we toch hopen op enkele opklaringen in het westen van het land. De maxima schommelen tussen 1 graad in de Hoge Venen, 5 graden in het centrum en 6 graden aan zee. De wind waait zwak tot matig uit noord, later krimpend naar noordwest.
Volgende nacht eerst droger met enkele opklaringen, vooral in het westen. Later op de nacht opnieuw veel bewolking met regen.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

3 reacties

    • Niet triestig. Lekker bij een knapperend haardvuur en een goed boek. Neerslag die valt is momenteel natte sneeuw en regen, het dooit immers. Die blijft dus nog niet liggen. Temperatuurduik is pas voor morgen of overmorgen. Er komt verse sneeuw, maar die zie je dus nog niet. Nog even wachten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.