Donderdag, 27 januari 2011

Gsiteren is er slechts een beetje stofsneeuw gevallen, geen wijzigingen in de hoogte van de sneeuw, die bij ons 7 cm is, en die sneeuw is ondertussen hard bevroren, want het was bij ons -10,6°C aan de grond afgelopen nacht.

Moest gisteren alweer bij den dokter gaan, heb sinds enkele dagen een konstant suizen in mijn linkeroor… bleek er een los haartje in mijn oor te zitten dat mijn trommelvel raakte en daardoor irriteerde. ’t zal nog enkele dagen duren voordat het suizen weg is, maar beter dat dan tinnitus. Tevens de schouderoperatie besproken, die ik echter pas wil laten doen als de winter voorbij is en er geen sneeuwscheppen meer nodig is. En vandaag een afspraak met de “spiegel-dokter” ter voorbereiding van een preventieve kontrole volgende week.
Tot zover het medisch bulletin.

Medisch bulletin van de Belgische politiek is veel korter: gestorven door wederzijds onbegrip.

Langlauf: Baraque Michel en Signal de Botrange melden bij 13 cm sneeuw dat hun ski centra geopend zijn. Het sneeuwhaasje schat de situatie als volgt in: “…De sneeuw is zeer dragend, wat voor skaters de mogelijkheid biedt om nagenoeg overal te sjeezen, zonder dat een aangedamde piste nodig is. Voor de classic is de harde sneeuw dan weer een nadeel, je zakt er amper 2 cm in. Om te kunnen genieten van een fijne tocht zijn recente ski’s met scherpe kanten een vereiste…”

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het koud en overwegend droog, met lage wolkenvelden maar ook wat zon. De maxima variëren van +2 graden in het westen van het land tot -2 graden in de Hoge Venen. De noordoostenwind is meestal matig, aan de kust soms vrij krachtig.
Vanavond en vannacht komen er geleidelijk brede opklaringen vanaf het noordoosten. Het wordt zeer koud, met minima van -3 graden in het westen tot -8 graden in de Hoge Venen. De wind blijft meestal matig waaien uit oost tot noordoost.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

 1. Hubert,

  Wat bedoel je met een “spiegel-dokter” ?

  En wat het overlijden van de Belgische politiek betreft : ik ga zeker niet naar de begrafenis.

  Groetjes

  Urbain

 2. Een mooi staaltje écht Belgie.

  Mijn grootvader zaliger had daar een mooi gezegde over!

  Ze dronken een glas, pistten ne plas,
  En alles bleef zoals het was….
  Grtz!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.