Vrijdag, 28 januari 2011

Ook vanochtend bitter koud. Geen verandering in de sneeuwhoogte: 7 cm in Wirtzfeld.

Aan de grond -11°C en onder thermometer -5°C. Zou dus eigenlijk moeten meevallen, maar er staat een scherpe wind uit het Oosten, en de windchill ligt momenteel bij -11°C. Goed dat ik mijn muts opgezet had. Toen ik vanochtend de metingen ging verrichten, en amper 2 minuten buiten was, of je neus en handen voelden aan alsof je als ice-trucker in Alaska onderweg was…

Binnenblijven is dus de boodschap voor vandaag.

Ski centra: alleen Baraque Michel en Signal de Botrange melden vandaag geopend. Zie het bericht gisteren voor de toestand aldaar.
Update: Dit weekend Belgisch Kampioenschap skating in Elsenborn,
zaterdag om 10u – 15 km skating,
zondag om 10u – 50 km skating.

Gisteren een voorbereidend gesprek gehad met de (overigens vlaamse) arts (gastro-enteroloog) in het ziekenhuis St Vith, en volgende week dinsdagmiddag al wordt er dan een M+D-spiegeling (gecombineerde gastroskopie en koloskopie) gemaakt onder narcose. Is dus een fluitje van een cent.

Reden van dit onderzoek is dat de door de Duitstalige Regering gepromootte “papiertjestest” voor mensen boven de 50 door mijn (vlaamse) huisarts als bullsh.t wordt gezien, omdat dergelijke papiertjestests alleen iets kunnen vaststellen als het al praktisch te laat is. Een M+D-spiegeling daarentegen kan ook kleine gezwellen in een vroeg stadium ontdekken of deze zelfs direkt verwijderen.

Vanaf zondag dus geen fruit, geen groenten en geen granen meer eten, maar alle (citaat van de dokter) “alle lekkere dingen” mag ik dus wel eten zoals taart en ijs en dergelijke. Dus dat valt nog goed mee voor deze zondag!

Vanaf maandag namiddag dan vasten en spoelen met enkele liters speciaaldrank…

Prettig weekend dan maar weer, en allemaal naar Kim kijken in Melbourne!

het weerbericht voor vandaag

Het is vandaag meestal zonnig met hoogstens enkele wolken, ten zuiden van Samber en Maas soms meer bewolking. De maxima schommelen tussen -3 graden in de Hoge Venen en +1 graad in de Kempen. De wind waait matig, lokaal soms vrij krachtig uit oost tot noordoost.
Vanavond en vannacht is het helder. De minima schommelen tussen -4 graden aan zee en -10 in de Hoge Venen.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Eén reactie

  1. achteraf een pijnlijk achterste maar als je de faktuur zult krijgen en zien hoeveel volk daar op staat die allemaal achter u voorbijgekomen is, is dat niet verwonderlijk.

    Maar is inderdaad toch best onder narcose, kan ook zonder maar als dan te pijlijk is moet men toch herbeginnen en kleine ingreepjes doen ze ook al enkel onder narcose.

    Op hoop van zege.

    Gr.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.