Zaterdag, 29 januari 2011

Heldere hemel met fonkelende sterren aan het firmanent, schoorstenen die hun rook kaarsrecht de lucht insturen, (windstil dus), en bitter koud: -8°C onder thermometerhut, -10°C bij onze webcam, en -14°C aan de grond.

7 cm sneeuw, die kraakt onder je schoenen. De bomen proberen de ochtenddauw vast te houden aan hun takken om het landschap zo mogelijk nog witter te laten schijnen. In de blauwe lucht een paar kleine condensstrepen van vliegtuigen die het o zo nodig verderop willen zoeken, terwijl het mooie toch zo dichtbij is.

Voila, alle ingredienten voor een prachtige winterwandeling in de Oostkantons, of tenminste hier in Wirtzfeld Valley
Geniet ervan!

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het meestal zonnig en droog. Langs de Franse grens en eventueel in het noordwesten is er meer kans op (tijdelijke) wolkenvelden. De maxima schommelen tussen -2 en +3 graden. Er waait een matige wind uit noordoost. Vanavond en vannacht blijven de opklaringen breed, maar plaatselijk kan lage bewolking ontstaan.
De minima variëren van -3 graden aan zee tot -10 graden in de Hoge Venen. De wind waait zwak tot matig uit noordoost.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

3 reacties

 1. Hallo,

  Een prachtige poëtische beschrijving, Hubert!!!
  Je moest maar eens een roman gaan schrijven!
  Groetjes,
  Luc en Nicole
  Harelbeke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.