Maandag, 31 januari 2011

Bitter koud vanochtend, moest de verwarming voor de webcam ruit weer aanzetten om het zicht vrij te kunnen maken. Meer dan -12°C onder thermometerhut, -14°C bij de webcam en -18.2°C op het gras.
Heldere hemel, het belooft bij ons weer een zonnige dag te worden, terwijl in een groot deel van België de komende dagen smog alarm heerst.

Ski centra van Baraque Michel en Signal de Botrange melden nog altijd geopend bij 12 of 13 cm hardgevroren sneeuw. Bij ons ligt nog altijd 7 cm.

Afgelopen weekend bij ons konstant familie bezoek gehad vanwege mijn verjaardag. Ook op FaceBook was het de hele dag druk met verjaardagswensen uit de hele wereld.

Iedereen bedankt!

We waren natuurlijk erg blij met een telefoontje uit Egypte van Mike met de melding dat alles daar relatief rustig is geweest: de Egyptische bouwvakkers die in de nieuwbouwwijken van El Gouna (aan de Rode Zee, 450 km ten zuiden van Cairo) aktief zijn, worden met trekkers en aanhangwagens naar het staff-dorp gereden waar ze dan een uurtje mogen demonstreren, daarna komen ze weer terug en gaan opnieuw aan het werk.
In de diverse hotels en restaurants loopt alles normaal en op rolletjes. In Hurghada zelf is er nu wel meer militair aanwezig. Internet is nog altijd niet mogelijk, en ook zijn telefoontje via een belgische satelietlijn werd na enkele minuten opnieuw verbroken. We blijven de gebeurtenissen natuurlijk op de voet volgen.

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het vaak nog zonnig in de Ardennen en in Belgische Lotharingen. Elders is het nevelig en meestal zwaarbewolkt met veel lage wolken. Hier en daar kan er wat aanvriezende ochtendmist hangen. Lokaal kan er eventueel ook wat motsneeuw vallen.De maxima liggen tussen -1 en +1 graad. De wind waait meestal zwak uit noordoostelijke richtingen.
Volgende nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt met veel lage wolken. Over het zuidoosten zijn er nog steeds brede opklaringen. Er is vorming van nevel en aanvriezende mist. De minima schommelen tussen -1 en -11 graden.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

8 reacties

 1. Dag Hubert,
  Het was een schitterend weekend om jarig te zijn!Proficiat!
  Ook wij hebben genoten van een deugddoende wandeling rond het meer van Bütgenbach !
  Jullie hebben nog enkele zonnige dagen om na

 2. vervolg…
  jullie hebben nog enkele zonnige dagen om naar uit te kijken, hier in Mechelen grijs en somber…
  Nog een fijne week
  Groetjes
  Helg&Erwin

 3. Hopelijk lopen er niet te veel “katers” door de Liegewiese.
  Toch wel raar, daar. De bouwvakkers meestal Kopten demonstreren mee, én beschermen openbare gebouwen tegen opstandelingen (lees ontvluchtte gevangenen van algmeen recht), daar waar recent nog één van hun gebedshuizen het doelwit was van blinde tereur….

  • De kater niet gezien, dus dat valt wel mee, ben nu sowieso bezig met speciaal dieet voor de “experience” morgennamiddag… De demonstraties in Egypte zijn niet religieus getint en worden door alle rangen en standen ondersteund, behalve dan door hen die baat hebben bij het Mubarak regime… Natuurlijk, als er anarchie zou komen, dan krijg je ook intensere spanningen bij de religieuze verscheidenheid. Afwachten en hopen dat alles snel normaliseert.

 4. Vooral geen bonen en erwten…anders ook bij jullie smog alarm. Al lijkt dat hier meer op een jaarlijkse oefening om de borden niet te laten vastroesten. Er staat hier een veranderlijke N- N.O wind, en de wentelwieken draaien gestadig……..

 5. Beste Hubert,

  Vanavond gezien bij ” Man bijt hond “, een reportage over Elsenborn
  van ex militairen die vroeger daar gekazerneerd waren. Dit in verband met de -14° van vanmorgen in Elsenborn. Dit programma wordt morgen dinsdag herhaald na het nieuws van 13 uur ( en het weerbericht ) op de VRT.

  Etienne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.