Dinsdag, 1 februari 2011

Opnieuw erg koud vannacht geweest bij ons. Maar gisteren was het dus opnieuw een mooie zonnige dag in een kompleet wit landschap. Dat zou ook vandaag zo blijven.

Langlauf ski centra: alleen Signal de Botrange meldt nog geopend, 11 cm, geen getrokken loipen. Als er niet snel nog wat sneeuw valt, pauzeert het skiseizoen wel weer even.

Sinds gisteren ben ik aan een speciaal dieet begonnen, dat mij veel tijd in de badkamer doet verbrengen. Alles nodig voor het preventieve onderzoek van het inwendige spijsverteringssysteem. Mijn weegschaal ziet het graag gebeuren, maar zo erg als op onderstaande foto is het nog lang niet!

Nog deze ochtend verder doen met het dieet en vanmiddag dan naar het ziekenhuis voor een onderzoek onder narcose.

Tussendoor wordt hier natuurlijk constant op tv gevolgd wat de ontwikkelingen zijn in Egypte.
De duitse TV meldde gisterenavond nog dat vanuit duitse luchthavens nog altijd toeristen naar de badplaatsen aan de Rode Zee vertrekken, dus die bevestigen wat Mike ons ook kon vertellen: het is er nog altijd rustig.
Laten we hopen dat het zo blijft.

het weerbericht voor vandaag

Vandaag zijn er nog plaatselijke opklaringen over het zuidoosten. Elders blijft het meestal grijs met veel lage wolken en nevel. Vanochtend is er kans op aanvriezende mist. In de loop van de avond valt er wat lichte regen over het westen en later in het centrum.De maxima, die pas vanavond worden opgetekend, liggen tussen -1 graad over het oosten en 5 graden aan de kust.
Vannacht valt er tijdelijk wat regen en over het oosten mogelijk aanvriezende regen of wat sneeuw. De minima liggen rond 4 graden aan zee, 1 graad in het centrum en zijn nog licht negatief over het oosten.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.