DonderdagVrijdag, 4 februari 2011

Oops, titel was verkeerd… mensen, wat vliegt die tijd!

Terwijl men in de rest van België niet meer eens aan sneeuw denkt, ben ik vannochtend nog maar eens twee keer opgeschrikt door sneeuwlawines die van ons dak denderden. Teken dat het dooit, en de laatste sneeuwhopen dus binnenkort ook bij ons zullen verdwenen zijn.
Goed te zien op onze webcams, waar je in feite elk uur ziet hoever het dooiproces is voortgeschreden.

Over webcam gesproken, we hebben gisterenavond via Skype en de webcam weeral met Mike in Egypte kunnen babbelen. De collega’s van Mike van het duikcenter in El Gouna, die aan de Boot tentoonstelling in Düsseldorf hadden deelgenomen, zijn gisteren zonder problemen met het vliegtuig vanuit Frankfurt naar Hurghada kunnen vliegen, alleen was er dit keer vrij weinig volk in het vliegtuig, omdat de meeste reisbureaus voorlopig geen nieuwe toeristen naar Egypte willen sturen. En een vriend van Mike die zijn auto voor reparatie naar Cairo gebracht had, is gisteren zonder problemen terug van Cairo naar El Gouna kunnen rijden. (ca 450 km)

Terwijl het dus vrij rustig is in de badplaatsen aan de Rode Zee (uitgezonderd enkele avontuurlijke berichten van toeristen die zich interessant willen maken…) is in Cairo zelf de situatie aan het eskaleren. Getuige onderstaande ooggetuigen video waarin je (vanaf 54 sekonden en verder) kunt zien hoe een politie busje in volle vaart en doelbewust inrijdt op enkele demonstranten die op weg zijn naar het Tahrir plein in Caïro en daarna zijn weg gewoon vervolgt.
Niet geschikt voor mensen met zwakke zenuwen!

Er wordt gevreesd dat het protest vandaag in Cairo een dramatische wending zal nemen.
Laten we hopen dat het niet zo ver komt.

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het overwegend zwaarbewolkt met perioden van motregen of soms lichte regen. Tussendoor mogelijk ook enkele korte opklaringen. Het wordt heel zacht met maxima tussen 4 en 11 graden. Het is zeer winderig met een vrij krachtige of soms krachtige wind en aan zee een krachtige of zeer krachtige wind uit zuidwest. Dat met rukwinden tussen 50 en 70 km/u in het binnenland en zelfs tot 80 km/u aan zee.
Ook de komende nacht blijft het overwegend zwaarbewolkt. Het blijft zeer zacht met minima tussen 4 en 9 graden. Het blijft hard waaien.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

5 reacties

  1. Dag Hubert
    Na een zachte periode de komende dagen dagen zou de winter in de loop van de volgende week kunnen terugkeren. In eerste instantie met droog weer, rond half februari opnieuw sneeuw ??
    Vriendelijke groeten en fijn weekend.
    Benny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.