Zaterdag, 5 februari 2011

Flink wat wind gisteren en ook vanochtend is die nog niet gaan liggen. Wind bevordert het dooiproces enorm, en dat kun je dus op de webcams vaststellen… alle sneeuw is nu verdwenen.

Wel zijn er nog plaatsen waar de vorst nog in de grond zit en er dus toch nog plaatselijk gladheid kan voorkomen.

Eventjes enkele statistieken:
in Janauri 2011 viel er bij ons in Wirtzfeld 186 liter, dubbel zoveel neerslag als normaal!
We hebben sinds 25 november 2010 tot en met gisteren 61 dagen met meer dan 1 cm sneeuw gehad, de hele maand december doorgaand, in januari slechts 10 dagen zonder sneeuw, en nog is de winter niet voorbij.

Mike meldde dat ook Facebook weer normaal funktioneert:
From Mike in Egypt:
just a small update … here in el gouna and hurghada everything is fine. no problems in the streets and also in the supermarkets u still can get everything what u need…
ein kurzes update … hier in el gouna und hurghada ist alles ok. keine probleme in den strassen und auch in den supermärkten gibt’s noch alles mögliche…

Tot zover dus de toestand in Egypte aan de Rode Zee, maar in Cairo en Alexandria wordt wel nog verder gedemonstreerd. We blijven natuurlijk de situatie opvolgen.

het weerbericht voor vandaag

Vandaag is het meestal zwaarbewolkt met perioden met motregen. Maxima van 6 in de Ardennen tot 10 of 11 graden elders. Er waait een vrij krachtige tot soms krachtige wind uit het zuidwesten met rukwinden tot 70 km/u. Aan zee waait een zeer krachtige zuidwestenwind met daar rukwinden tot 85 km/u.
Vannacht blijft het zwaarbewolkt en is er steeds kans op motregen. De minima liggen tussen 3 en 8 graden. De zuidwestenwind waait vrij krachtig in het binnenland en tijdelijk nog zeer krachtig aan zee maar neemt later wat af.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.