Dinsdag, 8 februari 2011

In Jochen’s kantoor werd gisteren een nieuwe wandkast geïnstalleerd met geïntegreerde LED flexstrip verlichting. Een op maat gemaakte realisatie van zijn neef van Schreinerei Welsch
gecombineerd met een speciaal soort LED’s op een rolletje met 3M tape: dat zijn flexstrips van 5 meter lang die je waar je maar wilt kunt inkorten, of afknippen en vervolgens door solderen opnieuw kunt aansluiten op de transformator.
Daardoor kun je, zoals bijvoorbeeld onder het plafond in zijn kantoor, en onder de legplanken van de nieuwe wandkast, indirecte verlichting plaatsen die bovendien praktisch géén stroom verbruikt en aangenaam licht en een levensduur (volgens de leveranciers) van 100.000 uur heeft:
60 leds per meter – 260mA per meter 12V (ca. 3.12watt per meter)

En ik werd geattendeerd op de volgende (5 minuten durende!) video die een prachtig idee vormt als alternatief van de totnogtoe gevoerde BOB campagnes.
Echt de moeite waard om te bekijken, je blijft lachen!

het weerbericht voor vandaag:

Vandaag is het eerst in het zuiden van het land nog zwaarbewolkt en regenachtig. De opklaringen in het westen en het centrum van het land breiden zich in de loop van de dag verder uit naar het oosten. Het wordt overal droog en opnieuw vrij zacht.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

  1. hallo Hubert,ik ben ten zeerste geinteresseerd in die led strips voor mijn schoenkast en zo te verlichten.Op die site vind ik echter niet veel.Waar moet ik ergens gaan zoeken?In belgie zijn die zeker niet te vinden ?Alvast bedankt he.

    • zoek in de afdeling LED lampen, ze hebben op het ogenblik alleen de 5 m LED flexstrips in blauw (pagina 4 of 5 van 6 van die afdeling) , maar je kunt kontakt met hen opnemen voor de witte flexstrips. groeten

      hubert

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.