Vrijdag, 11 februari 2011

Na praktisch een week zonder regen zijn we nu vertrokken voor een regenachtig weekend, ( in de afgelopen 24 uur 18.6 liter!) alleen zondag zou droog kunnen blijven, maar ook op Valenstijndag (maandag) is er nog wat regen, terwijl het dan vanaf dinsdag droger maar ook iets kouder wordt. Tot zover de verwachtingen voor de komende dagen.

Gisterenavond waren we net zo teleurgesteld als miljoenen Egyptenaren toen bleek dat Moebarak nog niet wenst af te treden. Maar of men begrijpt dat het ook zonder hem toch wel lang zal duren voordat er een verbetering te zien is, is ook maar de vraag.

Door aan de TV gekluisterd te zitten had ik helemaal niet gemerkt dat Mike vanuit Egypte 2 keer geprobeerd had te bellen en een SMS gestuurd had. Natuurlijk dan direkt met hem kontakt opgenomen via Skype, en toen vertelde hij dat hij vroeger die avond in Hurghada in een winkel stond waar hij laminaat wilde bestellen voor zijn woonkamer en eigenlijk alleen maar kleuradvies nodig had van ons! Waaruit mag blijken dat het in de toeristenstreek rond Hurghada en El Gouna inderdaad Business As Usual is.

Bleek ook uit een nieuwsbrief van de duikcentra aldaar, die wel merken dat er momenteel minder vluchten naar Egypte komen, maar toch al weer nieuwe toeristen kunnen verwelkomen. Steden als Cairo en Alexandria liggen op 450 resp 650 km van de badplaatsen aan de rode zee, dat is zover als Hamburg of de Deense grens van Luik verwijderd ligt.
Sharm el Sheik ligt aan de overkant van de Rode zee en is niet alleen toeristisch, maar ook politisch belangrijk, dus daar kan het minder stabiel worden omdat Mubarak zich daar vandaag misschien verschuilt.

Daarom zullen we ook vandaag tussen diverse meetings door, regelmatig een oog houden op wat er in het Noorden van Egypte gaat gebeuren.
Hopelijk loopt het niet uit de hand.

Iedereen een prettig weekend gewenst!

het weerbericht voor vandaag

Ook vandaag blijft het overwegend zwaarbewolkt of betrokken met perioden van regen of motregen. In de loop van de dag wordt het droger in het zuidwesten van het land. Zacht weer met maxima tussen 7 en 13 graden. Er waait een matige westzuidwesten- tot zuidwestenwind.
Vanavond en vannacht is het droger en zijn er ook enkele opklaringen mogelijk in het zuiden en zuidwesten. Over het noordoosten van het land blijft het grijs en regenachtig.
De minima liggen tussen 3 en 8 graden. De wind is zwak tot matig uit zuidwest, krimpend naar zuidelijke richtingen.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.