Dinsdag, 22 februari 2011

Wij blijven de ontwikkelingen in Noord Afrika volgen, vooral omdat onze jongste, Mike, in Egypte woont. Maar ook de gebeurtenissen in Australie volgen we op de voet vanwege vrienden en bekenden die daar wonen en die we volgend jaar willen bezoeken. De laatste paar maanden waren er niet alleen bosbranden (Perth) en overstromingen en orkanen (Queensland), maar vannacht ook nog een zware aardbeving in Christchurch, Nieuw Zeeland. Als het daar zo verder gaat, blijft er niet veel over om te gaan bekijken….

Opnieuw koud in Wirtzfeld bij heldere hemel: zo’n -8.6°C vanochtend onder thermometerhut, en -10.2°C aan de grond. Maar wel zonnig! Geen wolkje aan de lucht. Een mooie dag in Hoog België, en laten we dus maar tevreden zijn, ondanks de politieke miserie in ons eigen landje!

het weerbericht voor vandaag

Vandaag blijft het droog met enkele wolkenvelden maar ook brede opklaringen. De maxima schommelen tussen -2 graden in de Hoge Venen en tot 3 à 4 graden in Laag- en Midden-België. Er waait een zwakke tot matige oosten- tot zuidoostenwind.
Vanavond en vannacht blijft het droog. Er zijn brede opklaringen maar vanaf het westen komen er meer hogere wolkenvelden opzetten. Met minima van 0 graden over het westen tot -9 graden over het oosten is het opnieuw koud. De wind waait zwak tot matig en draait naar het zuiden.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.