Woensdag, 23 februari 2011

Ziet er naar uit dat we nog één zonnige dag krijgen, voordat het weer zich langzamerhand op Carnaval gaat inrichten met een beetje sneeuw.

Hier in de Oostkantons wordt Carnaval overigens op de Rijnlandse manier gevierd, met optochten en veel zogenaamde carnavalszittingen, waar muziek, dans en “büttenredners” (zie google) aan bod komen, en waarbij de meeste bezoekers zich ook verkleden, zoals deze sexy zigeunerin…

het weerbericht voor vandaag

Vandaag hangt er eerst veel hoge bewolking. Tegen de middag begint het in het uiterste westen te regenen, en in de loop van de namiddag ook over de westelijke landshelft. De maxima schommelen tussen -1 en 5 graden.
Vanavond valt er ook neerslag in het oosten. Ten zuiden van Samber en Maas is dat onder de vorm van sneeuw maar ook onder de vorm van aanvriezende regen. Vannacht blijft het overwegend betrokken met lichte neerslag, in Hoog-België nog steeds met winters karakter. Minima tussen -3 en +4 graden.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

4 reacties

  1. Tiens,

    Waar heb ik die “Madame Blanche” nog tegen gekomen ?
    Vroeger als het hier kermis was, dan werden alle deuren en ramen extra vergrendeld, want zo oordeelde men, dan kwamen de zigeuners en die namen de “stoute” of “schone” kinderen mee.
    AWe zullen dus “brave” “nerds” geweest zijn…………

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.