Altweiberdonnerstag, 3 maart 2011

Opnieuw een zonnige start in de dag. Wel erg koud en een bijtende wind.

De “oude wijven” in de Oostkantons vieren vandaag hun dag.

Gaan de sleutel van hun gemeentehuis in ontvangst nemen, en trekken vervolgens al zingend en dansend door de straten van het ene cafe naar het andere om hun Carnaval te vieren. En kijken uit of de een of andere man niet toch een crawatte (stropdas) draagt.
Die krijgt hem dan genadeloos met een schaar afgeknipt. De stropdas, wel te verstaan. Dat is traditie, en wie daar boos om wordt, die kan beter vandaag weg blijven uit onze streek.

Het is de officiele start van het Carnavalsweekeind, dat bij ons tot volgende week woensdag duurt.

Veel plezier in ieder geval!

Het weerbericht voor vandaag

Vandaag wordt het opnieuw en zonnige dag maar de schrale noordoostelijke wind geeft ons een koud gevoel. De temperaturen schommelen tussen 5 en 9 graden. In de ochtend is het nog vrij rustig met een zwakke tot matige wind maar in de loop van de dag trekt die noordoostenwind opnieuw aan tot matig en in de kuststreek tot vrij krachtig met pieken tot 40 km/u.
Ook de avond en de nacht is het vrijwel helder. Het wordt wel koud met minima tussen -1 en -6 graden. De wind waait eerst nog matig, later zwak tot matig uit het noordoosten tot het oosten.

Geplaatst in Winter 2010-2011.

2 reacties

  1. Als het nu maar niet begint te regenen, want dan vallen die “oude wijven” alle maal uit de lucht (letterlijk dan hé) Brigitte , Geniet er samen met uw dorpsgenoten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.