Zaterdag, 16 april 2011

Gisteren is Hubert bij de (overigens vlaamse) chirurg in Eupen op bezoek geweest voor een na-controle. Die liet foto’s zien van de operatie, voor en na, en vertelde wat er precies gedaan was… schroefjes gemonteerd, aan de schroefjes draadjes om de afgescheurde pees terug aan het bot te bevestigen, en de ingescheurde biceps gelengd en genaaid

De chirurg was niet opgetogen met het feit dat de kinesist nu al blijkbaar te zware oefeningen liet maken. De arm moet nog tenminste 2 weken langer in de draagband blijven, dag en nacht, en Hubert mag de arm bij de kinesist nog niet zelf bewegen. Pas 6 weken na de operatie mag er begonnen worden actieve bewegingen te maken met de arm, en pas na 3 maanden mag er begonnen worden met spier versterkende oefeningen…

Hubert moet rekening houden met een recuperatietijd van 9 à 12 maanden voordat zijn arm terug de oude zal zijn.

Toerisme: de narcissenvelden van Rocherath, in de oostkantons, zijn nu ook al te bewonderen!!
zie www.eastbelgium.com

vorige update: maandag 11 April
Hubert kan bij de therapeut zijn arm al een beetje bewegen, maar er is nog een lange weg te gaan en moet nog steeds dag en nacht de draagband blijven dragen… pijnstillers heeft ie niet meer nodig, dus dat is alvast positief!

Geplaatst in Winter 2010-2011.

4 reacties

 1. Dat is dan toch al een stevige vooruitgang, dat spaart zeker de maag. Nu nog stilaan de kiné-oefeningen volhouden zonder overdrijven, dan komt alles zeker weer OK.
  Veel succes gewenst Hubert en veel moed aan Brigitte, want die zal het ook niet onder de markt hebben (ik spreek uit ervaring).
  Groetjes uit Landen,
  Fons en Christiane

 2. Hallo Hubert, Brigitte
  Nu lijkt bij jullie de lente de omgeving op te “fleuren”
  Geniet van ’t zonneke, en laat je getourmenteerde ledematen waar met mate(n) mee genieten van de heilzame werking van “laura”.

  Jos/Suzy

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.