Woensdag, 5 oktober 2011

Gisteren in de loop van de latere namiddag zijn de brede opklaringen die wij nog hadden, dan ook verdwenen, en deze ochtend is het nat, koud en echt herfstweer. Die mooie nazomer die we de laatste week hebben gehad is nu wel voorgoed voorbij.

Gisterenavond werd overigens de nieuwe iPhone 4S gepresenteerd, (nog sneller, nog veelzijdiger, en met een nog betere camera) maar vooral valt op dat engels-, frans- en duitstalige gebruikers nu commando’s kunnen inspreken die door de verschillende geïnstalleerde programma’s zelfstandig uitgevoerd kunnen worden.

Hier klikken voor Apple’s iPhone 4S video

Waarbij ik dus kan vaststellen dat we vandaag in de toekomst zijn aanbeland.

Want: 24 jaar geleden, in 1987, verscheen er al een soortgelijke video van Apple die hun visie van toen op de toekomst liet zien met behulp van de knowledge navigator…

En precies dat is dus wat nu de nieuwe iPhone 4S kan: via stemcommando’s notities maken, gegevens opzoeken uit het internet, afspraken maken, telefoon nummers opzoeken en noem maar op.

De nu standaard ingebouwde app SIRI in de iPhone 4S gaat dus een persoonlijke assistent worden. Nederlandstalige commando’s zulleen echter pas later tot de mogelijkheden gaan behoren.

Het kan mij wel bekoren!

het weer vandaag:
Vandaag hangt er eerst veel bewolking en valt er soms wat lichte regen of motregen. Later overdag wordt het opnieuw overal droog met opklaringen. Het is de laatste zachte dag met maxima tussen 15 en 21 graden. De wind wakkert aan en wordt matig tot vrij krachtig in het binnenland en vrij krachtig tot krachtig aan zee uit zuidwest. Vanavond en vannacht is het eerst droog met opklaringen en wolken. In de loop van de nacht neemt de bewolking toe vanaf het westen en gaat het stilaan regenen. De minima liggen tussen 10 en 16 graden. De zuidwestenwind is matig tot vrij krachtig.

Geplaatst in Herfst 2011, iPhone.

Eén reactie

  1. Dag Hubert,

    leuk dat je weer terug bent met de weblog. Als Hollander met een warm hart voor de mooie Ardennen volg ik deze geregeld. Je hebt een bijzonder filmpje van Apple uit 1987 opgedoken, welke getuigt van een grote visie. Ben zelf al heel veel jaren een (zakelijke) Mac gebruiker en constateer met vreugde dat Apple weer helemaal terug is. Bravo!
    gr. Kees

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.