Dinsdag, 11 oktober 2011

Gisteren is het dan toch van gekomen… voor de laatste keer voor de winter eraan komt heb ik bij ons het grasveld gemaaid, en ook nog alles in één keer, dus dat waren ca. 3 uur maaien…

Het werd in de loop van de namiddag ook opnieuw erg fris (’s ochtends was het een aangename 13 graden!), een muts en een trui en een sjaal om mijn nek waren echt wel nodig, vooral vanwege een snerpende wind.

De bladeren beginnen nu ook behoorlijk te verkleuren en te dwarrelen. Ik heb echter de indruk dat het bij ons dit keer iets later begint dan op andere plaatsen, want toen wij zondag de hoge venen afreden richting Eupen (300 meter lager) zag ik dat er daar al meer bladeren van de bomen waren gevallen dan bij ons, terwijl normaal gesproken dit bij ons altijd eerder begint.

In ieder geval, onze streek verandert zicht langzaam maar zeker in een kleurenfestijn, ’s ochtends met herfstige nevelslierten door de dalen, en als de zon op de bomen valt, een ware pracht voor het oog.

het weer vandaag
Vandaag krijgen we vrij veel lage wolken die soms wat lichte regen of motregen kunnen geven. Langs de Nederlandse grens kan er tijdelijk regen vallen. Tijdens de namiddag kunnen er enkele opklaringen gevormd worden, vooral dan in het noordwesten van het land. De maxima schommelen tussen 14 graden op de Hoge Venen en 19 graden op de Hoge Venen. Vanavond en vannacht blijft het zwaarbewolkt met af en toe wat motregen of wat regen, vooral dan in het noorden van het land. De minima liggen tussen 10 en 15 graden.

Geplaatst in Herfst 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.