Maandag, 31 oktober 2011

Mike heeft ervoor gezorgd dat we een Huewei WiFi apparaatje in ons vakantiehuisje in El Gouna kunnen gebruiken met een USB stick die tot 6 Gb dataverkeer per maand mogelijk maakt voor zo’n 20€. Stukken voordeliger dus dan dataroaming via mobistar, waarbij je voor elke Mb tot 12€ moet ophoesten…
Hierdoor kan ik gemaakte foto’s van mijn iPhone overzetten naar de iPad en ook uploaden naar mijn blog, alsook mijn dagelijks emails met de firma verzorgen, want voor mij is vakantie zonder te weten wat er op het thuisfront gebeurt een gruwel, dus dan maar beter elke dag enkele minuten op het internet springen en dan de rest van de dag genieten zonder zorgen.

Kaartje met de positie van mijn iPad…

El Gouna is een resort van een grote bouwonderneming, waar een 15 tal luxe hotels zijn gebouwd, zestig restaurants, honderden shops en waar ook nog eens een paar duizend appartementen en villa’s aan welgestelde Europeanen verkocht worden. Veel van die villa’s en appartementen zijn tijdens de perioden dat de eigenaars er zelf niet zijn, te huur.

Op die manier betaal je voor je verblijf in El Gouna redelijke prijzen voor vlucht en huur. Eten doe je dan in de plaatselijke restaurants waar ook nog altijd schappelijke prijzen berekend worden (voorbeeld: dinner voor 3 kost tussen 30 en 50€, dranken inklusief). In totaal ben je dan nog altijd minder kwijt dan in een all-inclusief hotel, en je hebt veel meer keuze. Zit je in een all-in hotel, dan moet je eten wat de pot schaft, en soms valt dat dus tegen.

Ik ben al regelmatig in El Gouna geweest de afgelopen jaren, en elke keer zijn er weer nieuwe wijken bijgekomen, dus op de dag van aankomst is het eerste wat ik doe ’s ochtends een ferme wandeling maken en kijken waar er iets nieuws is bijgekomen.

Niet mijn bootje…

Bootjes van enkele honderduizenden of miljoenen euro’s staan zomaar op straat geparkeerd. Er zijn in Egypte blijkbaar ook mensen met veel geld….

Een deel van de nieuwste jachthaven in El Gouna

Werkvolk is er genoeg in El Gouna, de plantsoenendienst zorgt ervoor dat elk plantje, struikje en iedere palm elke dag vers water krijgt. Hier zie je hoe een hele équipe met een sichel in de hand grashalmen aan het snijden is in een perkje achter het Mood’s restaurant, grashalmen die dan netjes in plastic zakken opgeruimd worden.

El Gouna is heel proper en géén vergelijk met bijvoorbeeld Hurghada dat 30 km verder zuidelijk ligt.

Grashalmen met de hand snijden

De Abu Tig Marina is een van drie jachthavens in El Gouna

Zicht op een belgisch hotel: 3 Corners Ocean View

De rest van de dag lekker lui in de tuin gelegen, en dan in dit restaurantje aan de jachthaven ’s avonds gegeten en gewacht tot Mike terugkwam van zijn werk om dan nog samen met hem door el Gouna te trekken.

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Herfst 2011.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.