Dinsdag, 1 november 2011

Vandaag is het Allerheiligen, en meestal een dag die nevelig begint in Wirtzfeld. In de loop van de dag dan familie bezoek, gecombineerd met een bezoekje aan het mooie kerkhof van het St. Anna kerkje in Wirtzfeld.

Dit jaar dus niet, want we zitten in El Gouna, bij een stralend blauwe lucht, temperaturen rond de 30° overdag en 26° graden ’s avonds. Minder toeristen dan gewoonlijk, maar toch niet zoveel minder als velen gevreesd hadden.


Een van onze favoriete terrasjes in Kafr El Gouna (de oude dorpskern) waar we regelmatig ’s middags een koffie of ’s avonds ook wel eens een snack eten. Wordt gerund door een Weense dame die al acht jaar in El Gouna verblijft.Wiener Cafe Servus

Je vindt talloze boutiekjes en toeristenshops in El Gouna die feitelijk allemaal dezelfde kitsch verkopen. Veel interessanter zijn natuurlijk de specerijen die hier toch even iets anders uitzien dan bij ons:Specerij shop

En wat vind je van deze artistieke ezel?
Het hoeft niet altijd een piramide te zijn in Egypte.


Schroothoop kunst – ezel

Elke keer ontdekken we nieuwe restaurants in El Gouna, zoals dit authentiek Egyptisch restaurant, maar de echte kleine Egyptische hapjes vind je in de zogenaamde “foul houses”, zoals het restaurant rechts op deze foto, dat zijn naam iets eigenzinner spelt dan gewoonlijk, namelijk met 3 o’s: Foool House.Foool House (click om te vergroten)

Een van de tientallen lagunes in El Gouna, waarlangs de prive villa’s en appartementen liggen die aan Europeanen worden verkocht.Je vindt in El Gouna ook een dependance van de Amerikaanse Universiteit van Caïro, maar echt veel studenten heb ik hier nog niet gezien. Is niet toegankelijk voor het publiek.Dependance van de AUC

Daarentegen is de dependance van de Bibliotheca Alexandrina, dus van de Bibliotheek van Alexandrië, wel geopend voor bezoekers. Je kunt hier grasduinen in zo’n 5.000 boeken, en natuurlijk een online verbinding krijgen met de databanken in Alexandrië, maar je kunt hier ook WIFi internet gebruiken voor je laptop, smartphone of iPad, en dat voor slechts 1 Euro toegang tot de WiFi cour, en ook nog met redelijke snelheid.Bibliotheca Alexandrina

Eigenaren van villa’s in El Gouna die een auto hebben (er worden geen garages gebouwd in El Gouna), moeten hun auto goed inpakken als ze langer wegblijven, want de woestijn ligt maar 10 meter verderop en het zand kruipt waar het niet gaan kan.Auto pyama’s tegen het woestijnzand

Geplaatst in Egypte (El Gouna).

2 reacties

  1. Leuk en interessant om te lezen! Heel veel plezier en tank jullie maar goed vol met zonnewarmte!!
    Hier mooie zonnige dag geweest. Pas deze avond beginnen regen.
    Geniet van jullie verblijf daar!
    Groetjes,
    Mies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.