Woensdag, 2 november 2011

Het ochtendritueel in ons vakantiehuisje in El Gouna, Egypte, is meestal hetzelfde: ik sta vroeg op, ga een rondje zwemmen in het zwembad in de tuin, en zet dan een pot koffie met water uit een 6 liter waterkruik die hier ongeveer 0.70€ kost voor 6 liter.

Het vakantiehuisje heeft alle apparatuur die nodig is...

Originele merknaam van deze Egyptische Margarine

Ik snij vervolgens 1/4 van een honigmeloen af en maak er schijfjes van (een honigmeloen kost in El Gouna in de groentewinkel ca 0.80€) Vervolgens 2 eitjes à 0.12€ per stuk in de pan, een paar boterhammen (een toastbrood kost ca 1.50€) in de toaster, en klaar is mijn ontbijt.

Mijn dagelijks ontbijt in El Gouna, meer hoeft dat niet te zijn

Dan ga ik liggen lezen, lekker languit op het terras op de eerste verdieping waar tot de middag nog zon is, en tegen die tijd wordt Brigitte ook wakker.

Genoeg tijdschriften op de luchthaven gekocht om te lezen...

Het terras op de etage ligt dan in de schaduw zodat het ook voor Brigitte’s tere huid draaglijk is, en in de loop van de middag wordt nog eens gezwommen, daarna wandelen we naar een van de wijken in El Gouna om daar op een terrasje wat te gebruiken.

Uitzicht op de jachthaven, vanaf een van de vele terrasjes in El Gouna

Daarna keren we terug naar het appartement, gaan nog een rondje zwemmen, en dan verder lekker relaxen op het terras in de schaduw.

En als Mike dan klaar is met werken, gaan we gezellig samen uit eten, zoals gisterenavond bijvoorbeeld in het Vietnam Restaurant.

De wijnkoeler was bedoeld als wasbak voor de "shrimp-vingers"

Geplaatst in Egypte (El Gouna).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.