Zondag, 6 november 2011

In El Gouna heb je diverse middelen van openbaar transport: de shuttle bussen die een aantal banken hebben voor zo’n 30 personen, maar geen vensters, en waarmee je voor 1,25 € per dag of 2.5€ per week onbeperkt kunt meerijden.

De kleine TokToks en TucTucs (driewielige overdekte motorfietsen) kosten 0,80€ per rit per persoon, die rijden je tot aan de huisdeur in heel El Gouna.

En dan zijn er ook nog limousines (gewone autos), die kosten 2.50€ per rit in El Gouna, maar daar kun je dus met 3 of 4 erin.

Maar wij prefereren dus om te voet in El Gouna naar de diverse uithoeken te wandelen, want we nemen veel te veel calorien in, gisteren bijv. met een (heel) laat ontbijt op een terras, nadat we immers pas na middernacht uit Hurghada waren teruggekeerd na een lange dag shopping met Mike.

De huiskatten komen natuurlijk bedelen, maar die mogen niks krijgen, die moeten muizen vangen, zegt de cafebaas.

Ik had (te laat) gemerkt dat ik vergeten was de oplaadakku van mijn scheerapparaat mee in te pakken, en dus liet dat het een paar dagen geleden afweten. Gisteren dus op zoek gegaan naar een barbier, omdat ik anders een bleke kin zou krijgen door de baardgroei….

Bij het toeristische informatiekantoor van El Gouna in Down Town wisten ze me te vertellen dat ik bij Thai Cissors terecht kon voor een scheerbeurt.

Bij hen werd ik dan (voor de eerste keer in mijn leven) vakkundig ingezeept, geschoren en aansluitend kreeg ik ook nog een kinmassage.

Nog nooit zo’n gladde kin gehad, maar toch ook wel een beetje pijnlijk als je dat niet gewend bent.

Na al dat gedoe dan ’s middags een terrasje opgezocht, dit keer in de jachthaven waar er ook een konditorei is met allerhande taartjes en gebak, en daar dan nog maar eens paar koppen koffie en een soort tompoezen gesmuld.

En ’s avonds zijn we dan in een gezellig Spaans/Mexicaans restaurant, Ceviche, aan de andere kant van Down Town met Mike gaan eten. Gelukkig dit keer dus geen shopping.

Geen weegschaal in de buurt, dus dat komt wel goed!

Geplaatst in Egypte (El Gouna), Herfst 2011.

Eén reactie

  1. hubert,

    je hebt er wel verstand van om mensen jaloers te maken !
    Maar geniet er toch maar van.

    Ps : blij dat je blog weer in werking is

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.