Maandag, 7 oktober 2011

Triestige herfstnevel te zien op de webcam in Wirtzfeld. Hier in El Gouna, Egypte, opnieuw een stralende zon en ’s ochtends vroeg al een tempoeratuur boven de 20°C…

Gisteren een lange wandeling gemaakt naar de nieuwste uitbreiding in El Gouna: twee hotels en een appartementswijk achter de derde jachthaven.

Deze wijk is pas gebouwd, en de meeste huizen zijn nog maar net betrokken. Het ziet er allemaal nog spiksplinternieuw uit.

Dat de eigendommen hier niet bepaald goedkoop zijn, zie je ook aan de auto’s die er geparkeerd staan… maar een Maserati zie je ook in El Gouna niet elke dag.

Voorzichtigheidshalve heb ik ’t nummerbord een beetje gecamoufleerd op deze foto , ’t zou wel eens een heel belangrijke Piet in Egypte kunnen zijn.

Een kilometer verder kom je dan bij de Kite stranden Buzzha Beach en Mangroovy Beach, waar door jeugdige kitesurfers geprofiteerd wordt van de sterke bries die je praktisch elke dag langs deze kant van de Rode Zee hebt.

Daarna ook nog de hele weg terug tot in de nieuwe Marina, waar natuurlijk snel een terrasje gevonden werd, dit keer zelfs eentje dat aan een nagelnieuw zwembad ligt.

Je denkt er niet zo over na, maar elk bootje hier heeft zo zijn eigen trailer nodig, voor vervoer over land naar de Nijl en verder naar Cairo, bijv.

Tja, en ’s avonds zijn we dan bij “den Italiaan” gaan eten, en op deze snapshot ziet het er naar uit dat Brigitte een stuk van de ober zijn hand afbijt, maar zo dramatisch was het dan toch niet…

Gisteren werd er overal in de islam wereld gevierd, dus ook in Egypte, Eid Al-Adha, het offerfeest, is een islamitische feestdag en iedereen viert met iedereen. Zodoende was er op alle pleintjes in El Gouna muziek, dans, of straatperformances; en zo was er een zanger die vlak bij “onze italiaan” een voorstelling op straat gaf.


Brigitte kon niet achterwege laten het zittende publiek op de terrasjes even te laten zien hoe men op die muziek kan dansen…

For ever young….

Geplaatst in Egypte (El Gouna).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.