Dinsdag, 8 oktober 2011

Onze dagelijkse calorien-verbrandings-wandeling bracht ons gisteren eerst naar de terrasjes in de Abu Tig Marina in El Gouna waar we nog maar eens de bootjes gingen kijken….

En Brigitte ging nog wat visserslatijn leren…

Op het terrasje bleek, dat ik niet de enigste met een iPad in El Gouna ben, de dame aan het tafeltje naast ons maakte vlijtig gebruik van de WiFi op het terras door te FaceTimen op een iPad, (dat is een telefoongesprek voeren via internet met gelijktijdig versturen van videobeelden van de gesprekspartners..)

In de vroege avond kwam Mike ons dan ophalen om weer naar Hurghada te rijden, waar we eerst een bezoek brachten bij een typische arabische schrijnwerkerij… deed ons natuurlijk denken aan de oude werkplaats van Opa Mathieu, die vroeger ook zo’n bandzaag had staan.

Maar bij Opa was er wel minder rotzooi op de grond, de arbeidsinspecctie zou zoiets bij ons in Belgie niet meer toestaan!

In deze werkplaats worden hoofdzakelijk stoelpoten gemaakt, maar Mike heeft alleen een houten balk nodig om daaruit ronde gordijnstangen te kunnen laten draaien…

Daarna waren we voor het avondeten uitgenodigd bij vrienden van Mike, een arabische familie… alhoewel die mensen zelf maar bitter weinig hebben, hadden ze voor ons een kompleet superfeestmaal bereid.

We voelden ons echt beschaamd dat ze zoveel moeite gedaan hadden, ze hadden zelfs 4 kippen op de markt gekocht en laten slachten! Gelukkig hadden we een aantal geschenkjes zoals nieuwe schoentjes voor de kindjes meegebracht. Waren dan ook echt onder de indruk van zoveel gastvriendelijkheid.

Na het avondmaal en het rituele drinken van hete arabische thee, gingen we dan met Mike nog bij de keukenhandelaar voorbij om te horen wanneer de keukenspullen geleverd konden worden. De shops in Hurghada zijn vaak tot middernacht geopend…

Jammer genoeg was zijn offerte nog niet klaar, en moeten we morgen nog eens terugkomen….
En dus terug naar El Gouna na alweer een interessante dag.

Geplaatst in Egypte (El Gouna).

Eén reactie

 1. Hubert en Brigitte,

  Bedankt voor de dagelijkse verslagen vanuit Egypte.

  Hopelijk heeft de vakantie goed gedaan voor je schouder.

  Nog veel plezier.

  Bedankt

  Mich

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.