Dinsdag, 15 november 2011

Ik schreef gisteren al, dat Jochen verleden week enkele dagen in New York was voor zaken.

Dat doet ‘ie al een tiental jaar, of misschien zelfs nog langer, om daar een jaarlijkse conferentie over online advertising technieken te bezoeken, een thema waarmee een deel van de omzet van onze firma behaald wordt. Elke keer weer betekent dat dan een dikke telefoonrekening voor internet data verkeer, omdat hij ook onderweg regelmatig zaken voor onze firma op onze servers in ons datacenter in Brussel moet aanpassen of verzorgen. Een USB Stick gaat nog in zijn portable, maar iPhone of iPad hebben geen slot voor USB stick, dus dan zou je daarvoor weer lokale MicroSim’s moeten aanschaffen

De dure Wifi aansluiting in de NY hotels funktioneert bovendien vaak slecht (te veel gebruikers op een te magere aansluiting), en onderweg ben je sowieso niet online.
Gevolg: vaak terugvallen op het dure roaming abonnement van Mobistar.

We hadden onlangs gehoord van een firma, die in New York zogenaamde portable MIFI apparaatjes verhuurt met een bijpassende lokaal data abonnement, Flying Connected voor 10 $ per dag waardoor je overal je eigen WiFi aansluiting met je meedraagt.
Zij verhuren ook iPad’s, maar omdat Jochen niet alleen zijn portable maar ook iPhone en iPad mee heeft, is een MiFi oplossing veel interessanter, omdat je dan tot 5 apparaten gelijktijdig kunt aansluiten op je internet WiFi verbinding.

Jochen heeft dit keer dan zo’n ding eens gehuurd (Novatel MiFi 3352) , en het apparaat werd zelfs in het hotel bezorgd en weer terug afgehaald.

HIER klikken voor technische informatie van het MIFI apparaat

Jochen was er in ieder geval dik tevreden over.

Hopelijk kan de een of andere van onze lezers er ook zijn voordeel mee doen.

Geplaatst in Herfst 2011, Reisverslagen Lezers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.