Zaterdag, 19 november 2011

Gisteren is de hele dag geverfd geworden, en ’s avonds was de klus geklaard.
Gevolg: de ene heeft rugpijn en de ander heeft schouderpijn.

We zijn niet meer van de jongsten!

Buiten moet ik iedere ochtend nieuwe molshopen met de hark egaliseren… op het ogenblik is het mollenseizoen druk bezig, maar ik ben ondertussen gestopt met alle verdelgingsmiddelen die ik in het verleden al tot in den treure geprobeerd heb: mollenbommen met gas, of water in de gangen laten lopen, of flessen met een gat erin op de hopen plaatsen, of anti mollenvibratoren, of laurierbladeren of lookbladeren in de gangen… bij ons helpt het allemaal niet, voor geen steek.

Ik heb daarom besloten om het grasveld waar ze zich hoofdzakelijk bezighouden, volgend jaar niet meer te maaien, behalve dan een pad dat van de vakantiewoning naar het zonneterras loopt, en het gras aan te vullen met een potpourri van weidebloemen.
Dat zou ook gunstig zijn voor allerlei insekten en dus voor de vogeltjes.

En mij zal het een uur maaien per week schelen…
Zoals gezegd, we zijn niet meer van de jongsten…

Geplaatst in Herfst 2011.

7 reacties

  1. Hallo Hubert,

    Wat wonen jullie daar toch mooi, maar als je zo woont is er altijd wat te doen.
    Als ik een hele drukke dag (stres) achter de rug heb is er niets leukers om even op de zitmaaier rond te rijden.Klus en tuinnier met veel plezier.

  2. Hallo Hubert,

    Probeer ook eens van die carbuurstenen die ze vroeger in de mijnen gebruikten voor uw mollen.Je steekt zo een steentje in een gang en je giet er water over waardoor acyteleengas vrijkomt en daar hebben ze een hekel aan.De grond wel terug afdekken nadien zodat de gassen in de gangen blijven hangen.

    • Dat bedoelde ik dus met de mollenbommen met gas… allemaal goed voor een paar weken, maar ze hebben een grote weide naast ons waar ze zich kunnen terugtrekken, en dan komen ze wat later weer terug… dus beter laat ik de natuur zijn gang gaan, doe ook nog wat voor het milieu en bespaar me wat werk…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.