Vrijdag, 25 november 2011

Gisteren onderweg naar en van Leuven, nog maar eens geconfronteerd geweest met de files op de belgische wegen. Gisternochtend eerst 35 minuten gedaan over 2 km file na een ongeval bij Verviers, en ’s avonds waren er tot een uur vertragingen bij Luik vanwege een brandende vrachtwagen, en omrijden via Maastricht was ook al geen optie omdat op die route ook al weer files stonden.

Ben ik blij dat we met dat fenomeen in onze streek niet geconfronteerd worden, en bovendien ook nog van thuis uit kunnen werken.

Ik schrijf al 17 jaar steeds opnieuw, dat ik niet begrijp dat mensen die voor hun werk achter een computer moeten zitten en geen direkt kontakt met klienteel of leveranciers hebben, waarom die niet in godsnaam thuis blijven en van daaruit werken en op die manier de files verminderen.

Wij doen dat met onze supportdienst al enkele jaren, en dat maakt voor ons klienteel geen verschil (zelfs het telefoonnummer blijft hetzelfde en wordt doorgeschakeld zonder dat men dat merkt).

Voor onze bediende is het echter wel een reuzegroot verschil: betere inkomsten want huurvergoeding, minder autokosten voor woon/werkverkeer en minstens een uur meer vrije tijd per dag omdat de ritten woon/werkverkeer wegvallen.

Nog iets anders:

Omdat ik een persoonlijk antwoord al een van onze lezers had geïnformeerd over onze spanplafond ervaringen, hieronder nog eens hetzelfde bericht zodat ook anderen daarvan kunnen profiteren.

Wij hebben nu zowel in de woonkamer (2 jaar geleden) en in de badkamer een spanplafond laten plaatsen. Je bestaand plafond blijft zitten, het nieuwe plafond komt ca 5 cm lager, want men zet onder het bestaande plafond tegen de wanden een profiellijst die elke 10 cm met een vijs wordt bevestigd (dus boren en pluggen, en schroeven is nodig!)
Je moet dus wel lager komen met je plafondhoogte, want anders is er geen plaats voor de boorkop van je boormachine…Het spanplafond van ons (er zijn meerdere merken, dus dat kan varieren) werd op maat inklusief uitsparingen van sierschouw en rolluikkasten in de fabriek in Frankrijk op maat voorgefabriceerd. Er moet dus eerst goed gemeten kunnen worden!
Dan komen de gasten dat plafond installeren, verwarmen de kamer op tot ca 50 of 60° C (jaja!! met een heteluchtkanon) en hangen dan het spanplafond waaraan een tegenprofiel vastzit, in het profiel aan de wand.
Als de temperatuur zakt, spant het doek zich vanzelf en heb je een spiegelglad plafond, dat in ons geval zelfs afgewassen kan worden. Daar waar een verlichting moet komen, wordt een gat gesneden in het materiaal, je kunt dat gat dus moeilijk gaan verleggen achteraf, en je komt ook niet meer aan de draden van de bekabeling omdat het plafond na montage één geheel is. De plaats van de verlichtingspunten moet dus vooraf definitief vastgelegd worden.

Geplaatst in Herfst 2011.

6 reacties

 1. Elke dag voor zo’n 27 km (enkel) tussen de 35 en 65 minuten in de file, en dat al sedert jaaaaaaaaaaaaaaaaren.
  70 % van mijn werkzaamheden kunnen op éénder welke locatie die over een internet aansluiting met PC beschikt uitgevoerd worden. Probleem dat veel werkgevers hun werknemers elke dag willen zien, en nog steeds denken dat thuiswerken gelijk staat met “niks” doen…………….

 2. Wij mogen twee dagen in de week thuiswerken en dat is toch een verademing hoor. Van mij mocht het nog meer zijn.
  Het zou ook veel kosten besparen denk ik dan, minder kantoorruimte die gehuurd, verwarmd ed moet worden. Het zou de files heel wat korter maken.

 3. Wat het fileprobleem betreft : thuiswerk kan inderdaad voor een groot stuk daar aan verhelpen maar de meest voor de hand liggende oplossingen zijn blijkbaar voor politici steeds moeilijk te zien !

  Iedereen ondervindt bv aan den lijve hoe veel het scheelt aan fileleed op plaatsen waar vrachtwagens niet mogen inhalen, maar toch zijn er al weer stemmen aan het op gaan om deze regel weer af te schaffen !

  Onwillige patroons ? geef ze een premie voor thuiswerkend personeel en de onwilligheid verdwijnt als sneeuw voor de zon.

  Hubert, nog een vraagje : waarom heb je de kijkrichting van de webcam aan de ingang van Uw woning veranderd ? Een uitgebreid zicht op de trap zegt echt niet veel !

 4. Als overheidsdienaar moet ik wel haast met de trein reizen, doe dat graag want ik woon 5 min van het station vandaan en mijn kantoor is ook op 5 min van het station. Echter als ik op locatie moet zijn pak ik de motor. Helaas niet voor iedereen weggelegd,dat weet ik.

  • De trein is ook wel altijd een beetje reizen. Ik heb geluk dat ik daar vanaf ben. Je weet wanneer je thuis vertrekt, maar nooit wanneer je aankomt en terugkomt 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.