Woensdag, 28 december 2011

Vandaag, 28 december, feest van de “onschuldige kinderen”…

Vandaag komen alle kinderen van Brigitte’s familie met zoveel mogelijk van hun “aanhang” samen in het ouderlijke huis van Opa Mathieu en Oma Cäcilia. Dat was vroeger, toen mijn schoonouders nog leefden, met de Kerstdagen en Nieuwjaar zo gebruikelijk, en we willen die traditie weer terug in ere herstellen.

Geplaatst in Winter 2011-2012.

3 reacties

 1. Hoi Hubert,

  Alvast prettige feestdagen gewenst voor jou en je familie.
  Wat denk jij voor dondernacht ?
  Wij hopen alvast in butgenbach ( op 590 m hoogte ) vlokken te zien.
  Al vrezen we dat de temperatuur net iets te hoog zal te liggen

  Groeten

 2. Dit is een mooi initiatief. Aan mijn familiezijde zijn we maar met 2 in rechte lijn, maar aan Suzy’s zijde zijn er nog 6 broers en zussen. Die zes plus hun kinderen/aangetrouwden/lieven en kleinkinderen/aangetrouwden/lieven en zelfs al achterkleinkinderen geeft een behoorlijke groep. Bij leven van de ouders was het de gewoonte dat de kinderen/kleinkinderen “Nieuwejaarke Zoete” gingen zingen op nieuwjaarsdag bij de stamvader/moeder (nà het schansspringen én het nieuwjaarsconcert uit Wenen). Na het overlijden van de langst levende ging dit nieuwjaars zingen teloor . Om de familie toch nog één maal per jaar (behoudens de niet te stuiten onverwachte en onverhoopte samenkomsten) bijeen te krijgen , worden alle nazaten op een maanden vooraf besproken datum en plaats bijeengebracht om samen een middagmaal te gebruiken en daarna lekker ???? bij te tetteren (nvdr = bij te praten, kwetteren)
  Geniet van het samenzijn
  Jos

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.