Dinsdag, 10 januari 2012

Vanochtend was het -2.5°C gemeten aan de grond, maar toch nog +2.0 °C onder thermometerhut.
Benieuwd wat er van aan is dat er dit weekend weer een winterprik zou komen…

De mollen in onze achtertuin hebben ondertussen gedacht dat het al weer lente wordt, en zijn als gekken tekeer gegaan om nieuwe gangen te graven en dus de nodige (ik schat een kleine 30) molshopen te creeren. Het ziet er bij ons momenteel uit als een oorlogs slagveld.
En OOK een aantal struiken staan alweer in de knop.

De natuur staat op zijn kop…

Geplaatst in Winter 2011-2012.

4 reacties

  1. Hier fluiten ’s morgens om 5 uur de vogels als is het lente…….maar één (vogel) zwaluw maakt de lente nog niet. De winter is nog niet voorbij , strenge winters kunnen makkelijk tot eind februari. Hoeft niet echt, de energie rekening is nu al hoog genoeg.

    • Ja, die energie prijzen… ik hou regelmatig de brander uren in de uren, aan de hand daarvan kan ik berekenen hoeveel olie er verbruikt werd… heb voorlopig nog geen zin om stookolie bij te kopen, maar ja, als de tank leeg is, is ie leeg… en de mazout is zo duur als nooit!

      • Ja, en in G.H. Luxemburg gaan halen met een aanhangwagentje is ook niet [email protected], en levering via de Oosterburen ?? Hoor hier al eens vertellen dat “pellets” goed gaan, maar ja dan moet je weer je ketel compleet vervangen en dat is ook weer niet goedkoop. Met die energieprijzen, die niet meer zullen dalen…….net als de zwaluwen in de winter het zuiden opzoeken (maar dan moet de partner nog mee willen……..)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.