Zaterdag, 4 februari 2012: the day after…

Inderdaad, the day after, de grootste opeenhoping van files ooit gemeten in België, gisteren… en allemaal vanwege een paar centimer sneeuw…

Paradoxerwijze is er bij ons gisteren helemaal NIKS bijgevallen; Hoog Belgie moet het dus verder blijven doen met de 3 à 5 cm sneeuw die er hier al een hele week ligt. En de wegen bij ons zijn al de hele week vrij en goed berijdbaar. Maar niet genoeg sneeuw om te skien of te langlaufen dus.

Maar de temperaturen zijn bij ons nog altijd extreem laag. Gisteren ging het niet hoger dan -8°C, en deze nacht ging het kwik onder thermometerhut bij ons weer tot -16°C, op de grond tot aan -21.2°C.

De luchtvochtigheid is wel wat hoger, te zien aan de takken van de bomen, waarop deze ochtend voor de eerste keer deze week een beetje witte rijpvorming optreedt.

Als die vochtigheid blijft aanhouden, dan krijgen we misschien vandaag al mooie plaatjes van witte takken, en morgen Zondag waarschijnlijk nog meer, en later volgende week dan zoals gewoonlijk afbrekende takken en omvallende bomen door het steeds groter wordende gewicht van het ijs…
let op mijn woorden!

Prettig weekend en niet vergeten: als je de baan op moet in de winter (aub met winterbanden…!), dan altijd een thee- of koffiethermos en /of frisdrank in de wagen meenemen, in ieder geval een fles water en een spons om eventueel je ruit schoon te maken als je ruitensproeier is dichtgevroren, een warme deken, extra warme sokken, winter jas, koekjes, een sneeuwschop, laarzen en het (verplichte) fluor vestje voor als je in de file of in de opgehoopte sneeuw vastzit, en een camera en een zonnebril voor de mooie momenten, en natuurlijk veel geduld.

Prettig weekend iedereen

Geplaatst in Winter 2011-2012.

2 reacties

  1. Hier in Vlaams-Brabant is er gisterenavond van 4.00 u tot 4.30 u 7 cm sneeuw gevallen. Ik moest om 20.00 u nog op verplaatsing en het heeft 2 uur geduurd om 13 km af te leggen. Dat is dus een gemiddelde van 6.5 km/u. Momenteel is het hier -11.8°C, de koudste nacht van het jaar tot nu toe. Waarschijnlijk zal er hier maandag ook een klein beetje sneeuw vallen. (1 à 2 cm) Bij jullie zal er geen sneeuw vallen. 🙁

  2. Hier in Nieuwerkerken (limburg) is er 8cm gevallen en er lag al 2 cm van de maandag. Dus in totaal 10cm sneeuw hier op het gazon. Voorts was het dekoudste nacht sinds ik hier in 2007 ben komen wonen. Op mijn weerstation (Davis vantage pro 2) wast om 6 h juist -17 gr. Om 8h was het wel mistig bij -15gr. Nu nog altijd trouwens -10 gr en t is 13h.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.