Zondag, 5 februari 2012

Opnieuw bitter koud, zo erg zelfs dat sommige meetstations de kluts kwijt raakten:

Gisterenavond tijdelijk -19°C gemeten in Elsenborn, maar in Wirtzfeld dan toch nog maar-17°C, en terwijl ’s ochtends de temperatuur normaal gesproken het laagste is, is de temperatuur na middernacht dan toch weer iets omhoog gegaan, zodat we uiteindelijk vanochtend “slechts” -14°C konden opmeten.

De sneeuwbuien die in het Westen van de Belenux sinds vanochtend vallen, schijnen moeite te hebben om tot hier te geraken, dus de dunne laag sneeuw van 3 cm die in onze streek ligt, blijft ook vandaag te dun om te kunnen skien, alle ski pisten en langlauf pistes blijven dus gesloten en je zult je winterplezier dus op het ijs moeten gaan zoeken.

Ijs dat de komende dagen ook nog niet zal smelten, het blijft tot na volgend weekend vriezen en meestal geen neerslag. Optimaal winterweer dus.

Ik zal dus nog maar een paar likeur bonbons als antivriesmiddel eten…

Geplaatst in Winter 2011-2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.