Woensdag, 8 februari 2011

Vandaag een heel stuk warmer, nog maar -11°C onder thermometerhut… ha

Het is nu wat bewolkt, en gisterenavond is daar zelfs een beetje sneeuw uitgevallen, niet veel, maar door de ijskoude ondergrond blijft dat natuurlijk netjes liggen… als de wind er niet zou zijn, want die is aangetrokken waardoor de sneeuw opeengewaaid wordt, de straten er soms spiegelglad bijliggen, en het koudegevoel ondanks de gestegen temperaturen toch nog erger aanvoelt.

Gisteren een reportage op TV gezien, waaruit blijkt dat ik niet de enige ben die vindt dat de verhoging van de belasting op voordeel in natura voor bedrijfswagens nu echt wel de spuigaten uitloopt. 575.000 auto’s in Belgie zijn ervan betroffen, en dus ongeveer evenveel mensen!

Natuurlijk zijn er nu veel bedrijven die proberen hun grote bedrijfswagens af te stoten, wat tot gevolg heeft dat de tweedehands markt voor dergelijke voertuigen ineenstuikt. En ook de autosektor begint nu al de klappen te voelen bij de verkoop van de grotere modellen.

Zoals reeds eerder gezegd: de regering is verkeerd bezig, ipv de werkgelegenheid te stimuleren door belastingdruk te verlagen en daardoor uiteindelijk meer mensen aan het werk te krijgen die belastingen betalen, bereikt ze met de steeds hoger wordende belastingdruk juist het tegenovergestelde.

Ik zou graag eens willen weten hoeveel beambten we eigenlijk precies hebben in België. In Duitsland zijn dat 4 % van de bevolking… Hoeveel beambten hebben we in Belgie? 800.000 op een totale bevolking van 11.000.000 ? Dat zou 7.2% zijn, Dat zou dus bijna het dubbele zijn van Duitsland.

Nou ja, dan dus toch nog niet zo erg als in Griekenland waar 34% van de bevolking een beambtenpostje heeft. Geen wonder dat dat land nu echt wel failliet gaat.

Geplaatst in Winter 2011-2012.

2 reacties

  1. Jammer dat de regering het niet aan durft om de belastingsaftrekmogelijkheden voor bedrijven te verminderen…de grote bedrijven betalen in ons landje immers geen of zo goed als niets aan belastingen…en moest de fraude en het zwartwerk bij de zefstandigen wat ingedijkt worden, dan zou alles niet op de arme loontrekkende terecht komen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.