Vrijdag, 17 februari 2012

Het dooit verder, maar de winter is nog niet kompleet verdwenen. Onze mazouttanks begonnen ook weer aardig leeg te worden, dus moest er nog eens wat stookolie bijbesteld worden.

Tegenwoordig kost dat bijvullen kapitalen: voor dezelfde prijs die we in oktober 2010 betaalden voor 2500 liter krijg je nu nog maar 1500 liter…
… De stookolie is dus op 16 maanden tijd 1000 liter duurder geworden…

Geplaatst in Winter 2011-2012.

3 reacties

  1. Tijd om naar een andere brandstof uit te kijken dus.Ik veronderstel dat er in jou dorp geen aardgas ligt? Ik heb thuis een allesbrander die aangesloten is op een systeem dat warme lucht hiervan via roosters in de muren doorheen gans het huis transporteert.Ik brand bij hevige koude zowel kolen als beuk en eik.

    • Nee, geen aardgas hier, en toch geen andere brandstof… Prive gebruiken we immers al beukenhout voor de open haard, en de cv van de kantoorruimtes krijgt misschien later dit jaar een andere ketel/brander, maar dat is pas iets voor midden van het jaar…. Eerst een aantal offertes betuderen. Zo te zien gaan de verwarminsinstallateurs minder werk krijgen nu er geen subsidies meer gegeven worden, dus worden de jarenlange levertijden misschien weer teruggebracht tot menselijke proporties?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.