T-18, Veilchendienstag, dinsdag 21 februari 2012

T-18: Eerste woord: “Als”

Ook vandaag wordt nog Carnaval in de Oostkantons gevierd. Waarom Carnavalsdinsdag Veilchendienstag genoemd wordt, weet ik eigenlijk niet. Veilchen is de naam van een bloemetje (viooltje), maar kan ook “een blauw (geslagen) oog” betekenen. Of het dus vandaag de dag van het blauw oog is?

Wij houden het lekker rustig vandaag, en niemand die ons op ons oog geslagen heeft.

Op de Hoge Venen zouden de volgende langlaufpistes vandaag nog geopend zijn: Baraque Michel, Signal de Botrange en Mont Spinette. Maar er ligt maar 10 cm sneeuw, dus de kwaliteit is niet al te best. In de rest van de Oostkantons ligt er wel nog sneeuw, maar dat zijn slechts enkele cm, duidelijk onvoldoende om te langlaufen. Maar om er te wandelen wordt vandaag een prima dag!

Geplaatst in Carnaval, Winter 2011-2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.