T-16 Donderdag, 23 februari 2012

T-16: volgend woord: “elke”

Puur natuur! Ik ging vanochtend vroeg de metingen doen op het KMI meetstation in onze tuin, en toen ik de bocht omkwam langs de haag die onze tuin van de achtertuin afscheidt, vloog er een verschrikte vogel op van de voederplaats die ik deze winter voor het tuinhuisje heb ingericht.

Ik dacht eerst dat het een houtduif was, maar toen ik voorbij het tuinhuisje liep, zag ik hoe dezelfde vogel in een bocht naar de tuinschutting vloog. Het was een sperwer, en in een van zijn klauwen had hij een veldmuis.

Ik had al eerder gemerkt dat op de voederplaats af en toe ook één of meerdere veldmuizen komen eten, en eentje ervan is dus deze ochtend het slachtoffer geworden van de sperwer.

En terwijl de sperwer op de schutting aan zijn prooi begon te peuzelen, vloog over de mistige weide een reiger, die van een vroege vistoer op het meer van Bütgenbach terugkeerde naar zijn nest bij bevercreek in Wirtzfeld Valley…

De sneeuw is overigens sinds vanochtend zo goed als verdwenen….alleen onder de hagen die in de schaduw liggen ligt er nog een beetje. Gisteren is het ook bij ons tot 6°C geworden. Voorlopig dus weer even winterpauze.

Geplaatst in Winter 2011-2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.