Mei 2013

Met behulp van enkele grote plastic regentonnen hebben we deze 3 moestuintjes op hoogte in de achtertuin geplaatst. Hierdoor hoeft er niet gebukt te worden tijdens het wieden. Onderin de regentonnen heb ik voor overtollig waterafvoer gaatjes geboord, die klein genoeg zijn om de veldmuizen weg te houden, dan daarop een laag met oude stenen, vervolgens een laag met takken en twijgen en oude bladeren, dan een laag karton, daarop een laag graszoden, dan diverse lagen moederaarde en compostaarde.

nieuw moestuintje

nieuw moestuintje

Duidelijk te zien op de achtergrond zijn de verleden jaar geplantte coniferen, die het momenteel erg moeilijk hebben met de droogte, het heeft de laatste 8 weken nauwelijks geregend, maar er zou de komende dagen meer neerslag komen. En ook het gras, dat ik dit jaar ontmost heb met een vertikuteermachine, is maar erg langzaam aan het herstellen.

Geplaatst in Lente 2013.