Nieuw op de Website

Copyright © Notice: NO HOT LINKING ALLOWED

Direkt de webcam beelden aanspreken (zonder de rest van de website te tonen) op een andere website dan de onze noemt men hot linking, iets dat wij niet langer kunnen tolereren. Vroeger vonden wij hot linking niet zo erg omdat de webcam beelden immers erg klein waren, maar nu met de nieuwe camera’s zijn de beelden heel wat mooier mar ook heel veel groter in dataformaat, waardoor heel veel websites ons proberen hot te linken. Bijkomend technisch probleem: onze server vertaalt de beelden nog eens naar een kleiner dataformaat middels een speciaal server script, maar andere websites halen (omdat ze dat script niet kennen) direkt de dikke KB data van onze server.

Om misbruik van onze beelden op andere websites te voorkomen hebben we recent een veiligheidsmaatregel moeten nemen die voorkomt dat hot linking nog mogelijk is. Immers, door hot linking ontstaan voor ons grote extra datastream kosten (normaal zitten wij aan een data traffic van 500 Gigabytes per maand, de afgelopen maanden is dit door misbruik van onze webcam beelden opgelopen tot 680 Gigabyte per maand). Dergelijke meerkosten worden door ons datacenter aan ons aangerekend, en wij zien niet in dat door onze service andere websites met onze inspanningen mooi weer maken terwijl wij voor de kosten moeten opdraaien. Waarvan akte.

Omdat we steeds nieuwe ideeën krijgen voor de website, zullen we op deze pagina de nieuwste dingen vermelden, zodat je snel kunt zien wat er sinds je laatste bezoek is gewijzigd.

De nieuwigheden staan in chronologische volgorde, aflopend, vermeld.

2007, November 2007: Diverse nieuwigheden: databank met gegevens over de lokale restaurants, een nieuwe webcam richting oosten, een nieuwere (betere, maar ook duurdere) webcam uitziend op het dal met de sneeuwmuur, een oude webcam die de temperatuur van onze verwarming in het oog houdt, en diverse links naar bevriende websites. Grasduinen maar.

2006.09.08: Nieuwe meetmuur geïnstalleerd die via de Wirtzfeld Valley Webcam bekeken kan worden en waarop de aktuele sneeuw hoogte te zien is (als er sneeuw ligt).

2006.06.28: We hebben de NedStat teller van onze website verwijderd omdat er steeds vervelende popup advertenties verschenen. We zullen in de toekosmt dus alleen nog maar met onze eigen logfile analyse programma werken voor het bijhouden van de bezoekers aantallen.

2006.06.27:We hebben nieuwe technische apparatuur aangekocht voor een weerstation dat wij aan de Stardot web camera kunnen koppelen. Het resultaat is dat onze Wirtzfeld Valley View Webcam nu ook de temperatuur, de luchtvochtigheid en de barometerstand live en à la minute aktualiseert en op de webcam foto toont. Jochen heeft deze nacht bovendien een database geprogrammeerd met de gegevens die ons weerstation noteert, om zodoende in de vorm van tabellen en/of statistieken de evolutie per uur te tonen.

2006.06.24: Een nieuwe buiten webcam (een van de goedkope dingertjes die wij hier nog hadden liggen van vroegere tests) werd vandaag gemonteerd hoog boven in een boom in onze inrit. De kwaliteit van deze webcam is niet zo denderend, maar omdat de lens naar beneden gericht is om het wegoppervlak te filmen, is het beeld toch nog redelijk omdat hij geen grote lichtverschillen hoeft te calculeren. Let op eventuele schaduwen op het beeld (dan is het zonnig), of indien de weg droog is (dan is er geen regen) of nat (dan is er wel regen) of wit (dan ligt er sneeuw).

2006.03.07: Jochen heeft in samenwerking met een shop-sponsor een winkeltje op de website ingericht met merchandising produkten voor de website Wirtzfeld.be. Kijk in het menu hier rechts onder Wirtzfeld Shop, misschien vind je er iets leuks bij als souvenir: bekers, shirts, jasjes, petjes, tassen, paraplu’s, en zelfs slips en tanga’s, en dit alles met de bekende sneeuwvlokjes van onze website en diverse andere leuke ski logo’s… De produkten uit de Wirtfeld Shop worden rechtstreeks door de shopleverancier verstuurd, en ja, we trekken er natuurlijk ook een kleine commissie op, waardoor verdere technische apparatuur voor de Wirtzfeld.be website aan geschaft kan worden (tenminste, als jullie beginnen te orderen…).

2006.03.02: Een nieuwe link werd in ons menu toegevoegd waar versneld afgespeelde webcam videos van de laatste dagen staan. Soms echt spectaculair, met opklaringen en voorbijtrekkende wolkenformaties.

2006.03.02: Een link geïnstalleerd naar onze “pers mededelingen”.

2006.03.01: Speciaal voor de thuisblijvers heeft Jochen in ons menu hier rechts een nieuwe pagina link ingebouwd met de titel: “Games-Spelletjes” van waaruit je aan je computer een aantal leuke spelletjes kunt spelen. Veel plezier!

2006.02.16: Nieuwe categorien.
We hebben in de afgelopen maand een aantal rubrieken geïnstalleerd in het menu rechts om berichten aan bepaalde categorien toe te wijzen: carnaval, boeken, en reiservaringen van lezers. Via die rubrieken krijg je het overzicht van alle berichten rondom dat thema.

2005.12.05: Nog maar eens nieuwere Webcam geïnstalleerd.
Dit keer eentje die 10 x zo duur is als de goedkope webcams, maar hopelijk een betere kwaliteit levert.

2005.11.28: Een vierde webcam geïnstalleerd.
Jammer genoeg is de kwaliteit ook nog niet wat we gehoopt hadden. Nou, voor nog geen 100 EURO kun je natuurlijk geen perfekte kwaliteit verwachten. De zoektocht gaat dus verder.

2005.11.24: Diverse aanpassingen uitgevoerd door mijn zoon Jochen
– Google Zoekvenster toegevoegd
– Online Users Informatie: je kunt zien hoeveel mensen er nu online zijn
– Vertaling van een aantal Engelse programma teksten naar het Nederlands.
– Stemafgifte is nu ook mogelijk
– Mogelijkheid om reklame op de website te kopen via Google.
– Onderaan het menu rechts bij Meta is nu bovendien een optie ingebouwd om de statistieken en de user info te bekijken van mensen die een artikel hebben geschreven.

2005.06.07: LINK AANPASSING Een nieuwe link naar een webcam die vanaf nu op de Hoge Venen gericht is.

2005.05.04: PAGINA AANPASSING
De link naar Wirtzfeld Virtueel in het Inhoud Menu werd omgedoopt in Wirtzfeld 360°, en er zijn nu door Jochen ook panoramabeelden gemaakt tijdens de lente 2005…

2005.04.01: LINK AANPASSING
Een nieuwe link onder de kategorie Inhoud: “Weerbericht van deze week” geeft een overzicht van de weersverwachting, opgesteld door weather.com voor het weerstation Elsenborn, dat slechts 3 km van Wirtzfeld verwijderd ligt.
Door Hubert’s reis naar Egypte in April worden de statistieken deze maand niet geaktualiseerd, omdat daarvoor elke dag grote hoeveelheden gegevens geanalyseerd moeten worden om er een een extract uit samen te kunnen stellen.

2005.03.31: LINK AANPASSING
De Menu Kategorie “Open Business Club” vervangt nu het vroegere Menu “Professional”. Hier zijn nu vier direkte hyperlinks geïnstalleerd om, afhankelijk van interesse richting, toe te treden tot de open business club communities van onze vier familieleden. Door het aanklikken van de link verkrijgt men automatisch een uitnodiging om de eerste maand zonder kosten toe te treden tot het “openBC” open business club network. Als dergelijk network daarna inderdaad bevalt, kan men zelf beslissen of men toe wil treden als Premium lid tegen betaling, of als non-premium lid zonder betaling verder networken wil in de OpenBC community.

2005.03.26: INFORMATIE AANPASSING
Op de pagina over Hubert Savelberg vanaf nu ook foto’s van de overige familieleden.

2005.03.23: NAVIGATIE AANPASSING
De link Weather werd verwijderd, want onze verouderde website www.hetweer.org is nu modern geïntegreerd in de Wirtzfeld website en de links staan nu bij de Inhoud.
Ook nieuw opgenomen bij de links: Translation / Traduction om onze website in het engels of frans te vertalen.
En nieuw: een eigen Wirtzfeld Horoskoop link.

2005.03.15: Onze website heeft vanaf vandaag een lente kleurtje gekregen…
Om aan te tonen dat de winter voorbij is, hebben we het lichtblauw van de winter editie nu vervangen door een groene kleur.

2005-03-14: LENTEKRIEBELS AANMELDEN
De website www.wirtzfeld.be is gekoppeld aan onze gratis snowupdate mailing. Omdat de winter nu ten einde loopt, gaan er geen snowupdates meer per E-Mail verstuurd worden tot de volgende winter 2005-2006. Indien u echter wenst dat u ook tijdens de komende lente-zomer-herfst maanden regelmatig over nieuwtjes uit de Oostkantons op onze website Wirtzfeld geïnformeerd wilt worden, kunt u zich aanmelden via de link LENTEKRIEBELS AANMELDEN in het MENU INHOUD hier rechts. Bij voldoende belangstelling blijf ik dan doorgaan.

2005.03.03: NAVIGATIE AANPASSING
Een nieuwe link voor de SKI BUS INFO voor de bussen die vanaf de diverse treinstations naar de treinstations vertrekken.

2005.03.02: PAGINA AANPASSING
Er is een nieuwe pagina toegevoegd aan de Website: Wirtzfeld Virtueel…
Mijn zoon Jochen heeft vandaag een aantal panorama foto’s gemaakt op 3 plaatsen in ons dorp, waarmee u dus om uw eigen as kunt draaien om in het dorp rond te kijken. Deze techniek gebruikt Apple’s “Quicktime”, als u dit programma nog niet heeft geinstalleerd op uw computer is er op die pagina ook een link om de gratis versie ervan te downloaden bij Apple Computer. Zonder dat programma lukt het bekijken van de panorma foto’s uiteraard niet. De panorama fotobestanden zijn uiteraard wat groter dan normaal, dus het laden van de data kan iets langer duren…

2005.03.02: NAVIGATIE AANPASSING
De webpagina met de landkaart / road map heeft nu een serie links naar diverse gemeenten en dorpen in de onmiddelijke omgeving van Wirtzfeld.

2005.03.01: PAGINA AANPASSING
Onder het menu rechts hebben we nu afwisselend de logos geplaatst van onze klanten/sponsoren. Bezoek hen ook eens!

2005.03.01: FOTO ALBUM AANPASSING
De mogelijkheid om e-Cards te versturen is vanaf nu voor alle bezoekers van de website vrijgeschakeld, dat betekent dus dat nu iedereen gratis e-Cards kan versturen van de foto’s uit onze foto series. Zoek een foto uit een van de Foto Albums, klik op de kleine foto en je krijgt een grotere foto met daarboven een link om zodoende een e-Card te versturen. Nu al meer dan 2300 verschillende foto’s zodat je bij veel verschillende gelegenheden een e-Card kunt versturen, of gewoon zo maar… (en gelijktijdig een beetje reklame voor onze website maakt…)

2005.02.28: FOTO ALBUM AANPASSING
– weer enkele nieuwe Albums aan de Foto Lijst toegevoegd: Vliegtuigen, Barcelona, Llorett de la Mar, Ierland. Ondertussen zijn het meer dan 2200 foto’s in ons album. Wel laten de users het op het ogenblik nog wat afweten… jullie zullen toch zeker digitale kiekjes gemaakt hebben tijdens je verblijf in de Oostkantons. Hartelijke uitnodiging aan iedereen… en je weet… je kunt de foto’s ook als e-Card kostenloos versturen naar anderen (en maakt daarmee dan automatisch een beetje publiciteit voor de website www.wirtzfeld.be…

2005.02.27: PAGINA AANPASSING
– Onderaan op de hoofdpagina is de weerdata van Elsenborn ingebouwd.
– Onderaan de pagina hoeveel bezoekers gelijktijdig online zijn. (funtioneert niet goed, weer verwijderd)
– De RSS Newsfeed is nu vrijgegeven:
– RSS 2.0: http://www.wirtzfeld.be/blog/feed/
– RSS .92: http://www.wirtzfeld.be/blog/feed/rss/
– Op de Webcam pagina staat nu ook de foto van het strijkijzer dat de ruit van de landschaps webcam af en toe moet ontdooien.

2005.02.27: NAVIGATIE AANPASSING
– Een nieuwe link met de Routebeschrijving naar de Ski Pisten
– De oude fotoseries die op de homepage stonden zijn nu vervangen door de nieuwe series die in de Album Lijst

2005.02.27: FOTO ALBUM AANPASSING
– In het fotoalbum is de lijst van de Categorien nu overzichtelijker gerangschikt
– In het foto album zijn gisteren en vandaag nieuwe categorien in de foto albums aangelegd: Winter in Wirtzfeld, Summer in Wirtzfeld, Africa (Egypte en Tunesie), Carabean (Aruba) , Europa (Poland, Italy), Underwater (Hurghada), Vliegen+Parasailing, War Memorials (Auschwitz, Birkenau en Henri Chapelle) en Oldtimers. Daarnaast stijgt het aantal foto albums van geregistreerde gebruikers ook elke dag verder.

2005.02.26: NAVIGATIE AANPASSINGEN
– Een nieuwe link in het menu rechts die de nieuwste veranderingen op de website bijhoudt.
– Een nieuwe link in het menu rechts die je een overzicht geeft van de verkeerssituatie in Belgie en recent bekende radarvallen.
– Een nieuwe link in het menu rechts die enkele spektakulaire nieuwtjes uit Wirtzfeld toont.
– Twee links naar oude pagina’s werden verwijderd en als één link met titel Awards onder About Wirtzfeld gecombineerd.
– De link naar de landkaart (vroeger onder Tourism) werd opgenomen als link bij About Wirtzfeld

2005.02.26: UPDATE PHOTO ALBUM
Diegenen die reeds foto’s hebben geupload in de user albums, hebben vandaag meer diskruimte gekregen. Daardoor kunnen ze doorgaan met foto’s uploaden. We willen niet vanaf het begin iedere nieuwe gebruiker zoveel diskruimte geven, om een beetje kontrole te hebben of de foto’s van gewenste kwaliteit zijn. Na een korte storing deze middag werkt dat nu perfekt. Er zijn nu al 600 foto’s verdeeld over 17 albums…

2005.02.25: PHOTO ALBUM VOOR SURFERS
Vandaag hebben we interessant nieuws: Jochen heeft op deze website een foto album geïnstalleerd die onder de Categorie Foto Series staat vermeld als Album lijst. Je kunt je daar registreren als gebruiker van het fotoalbum, en dan je foto’s direkt daarnaar toe uploaden. Als nieuwe gebruiker heb je max 2 Mb plaats om foto’s te plaatsen. Die kunnen dan door iedereen bekeken worden en er kan een waarderingscijfer aan elke foto gegeven worden.
Opgelet: registreren als gebruiker in het foto album is iets anders dan registreren op de mailinglijst, dus ook alle abonnees van de sneeuwmailing dienen zich bij het foto album opnieuw te registreren als ze van die optie gebruik willen maken. Bovendien heb je de mogelijkheid, maar alleen als je geregistreerd bent als foto album gebruiker, om een foto als e-card te versturen naar je kennissen en of vrienden. Lijkt me leuk als we veel digitale kiekjes van jullie gaan binnenkrijgen die dan verder gebruikt kunnen worden.

2005.02.24: REDESIGN
– kompleet redesign van de website.
Voor de nieuwe gebruikers van deze website:
De commentaren van de dag ervoor staan natuurlijk niet op de aktuele dagpagina, en gaan ook niet meer meegestuurd worden met de sneeuwmailing (die zou veel te groot worden), maar kunnen gewoon ook in de toekomst dus altijd geraadpleegd worden. Hoe: klik de datum, bijv, 25 Februari, op de kalender rechtsboven in de website om naar de berichten van gisteren te gaan.
Er komt dan eerst een kleine text, en daaronder staat een link om de volledige tekst inklusief de commentaren te tonen. Kun je dus lekker op je gemak nalezen. Nieuwe berichten vandaag niet meer posten bij die van gisteren, gebruik steeds de nieuwste pagina van de website om je commentaar toe te voegen. Dat kan elke dag tot middernacht, daarna wordt de reactie mogelijkheid van die dag afgesloten en dien je dus op de nieuwe dag te gaan posten.